Apolitični

Splitska glazbena mladež i ovoga petka priređuje koncert

Zvuci klasičnih nota u izvedbi mladih talentiranih splitskih glazbenika i ovoga će se petka čuti u Dioklecijanovim podrumima. Riječ je o koncertnom spektaklu klasične i komorne glazbe pod naslovom Čari klasične glazbe koji će posjetitelje zabavljati svakog petka s početkom u 21 sat sve do 11. rujna.

Na glazbenom repertoaru ovoga petka, 31. srpnja, koncert je flautistice, Šibenčanke Ane Batinice, inače pobjednice Ciklusa mladih glazbenika mo. Vinka Lesića u sezoni 2014. / 2015.

Iščitavajući biografiju flautistice koja će nas koncertom počastiti ovaj tjedan, možemo kazati da je uistinu zavidna kada je riječ o dvadeset i šestogodišnjoj djevojci.

 

Ana Batinica magistrirala je 2012. godine u klasi prof. Renate Penezić na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji nakon čega je dobila Erasmus stipendiju i financirala dvogodišnji specijalistički studij na Akademiji za glasbo u Ljubljani koji je uspješno privela kraju 2014. g. kod prof. Mateja Zupana.
Tijekom obrazovnog ciklusa, Ana je usavršavala svoje umijeće muziciranja na mnogim tečajevima i seminarima u zemlji i inozemstvu te je odradila niz skupnih i solističkih koncertnih nastupa koji su joj omogućili stjecanje glazbenih titula koje su doprinijele tome da se ime ove šibenske flautistice ucrta u sam vrh mladih hrvatskih glazbenika klasične i komorne glazbe i postane svijetu prepoznatljivo.
Zabilježeni uspjesi mlade glazbenice koje ćemo istaknuti jesu:
– nagrada dekana Muzičke akademije u Zagrebu za akademsku godinu 2010. / 2011.,
– prva nagrada na 4. Concorso Internazionale di Esecuzione Musicale ‘Giovani Musicisti’ u Trevisu,
– prva nagrada na 50. Državnom natjecanju učenika i studenata,
– druga nagrada na flautističkom natjecanju u Golbeyu u Francuskoj 2013.

 

To su samo neki od uspjeha ove mlade dame koja je u 2015. g. ostvarila uspjeh na kojem joj kolege mogu zavidjeti, a ostatak se samo diviti. Proglašena je dobitnicom stipendije “Myrna Brown International” od Američke nacionalne flautističke organizacije.
Nadalje, članica je Zagrebačkog ansambla flauta, a mjesto je u tom ansamblu dobila stjecanjem iskustva i znanja kroz djelovanje u orkestru zagrebačkog Hrvatskog narodnog kazališta, u Cantus ansamblu, Hrvatskom komornom orkestru te u Simfonijskom orkestru Hrvatske radiotelevizije.

U umijeću muziciranja šibenske flautistice možete uživati besplatno u petak u 21 sat u Dioklecijanovim podrumima. Svi ste pozvani, dođite i uživajte!

Više u kategoriji: glazba
Foto: visitsplit.com, facebook.com
Jelena Perko, mag. oec.