Apolitični

Split: “Zašto je emocionalna inteligencija važnija od IQ-a?”

Split: “Zašto je emocionalna inteligencija važnija od IQ-a?”

Knjižnica marka marulića u Splitu je domaćin 13.04. od 18-19:30 vrlo zanimljivog predavanja.

***prijave nisu potrebne – samo dođite :)***

Predavanje iz Serije “Kako rastu srce i pamet: Zašto je emocionalna inteligencija važnija od IQ-a” besplatno je predavanje namjenjeno roditeljima i stručnjacima koji rade s djecom, mladima i obiteljima koja će diljem Hrvatske održati psihologinje Maja Bonačić i Sanja Ivanušević Grgas.

Mnogo se govori o načinima kako da djecu učinimo pametnijima jer imamo ideju da što su pametnija, to će bolje proći u životu. No ono što nam istraživanja i praksa govore jest da inteligancija nije glavni faktor o kojem će ovisiti uspjeh i sreća djeteta. Jeste li znali da upravo emocionalna inteligencija više od IQ-a utječe na uspjeh djeteta u školi, poslu, životu i odnosima općenito?
I dok se IQ zapravo ne može povećati, mnogo toga možemo učiniti da unarijeđenje emocionalnog i mentalnog zdravlja.

Kako djeci dati pravi vjetar u leđa da iskoriste sve svoje sposobnosti i odrastu u sposobne i zadovoljne odrasle?
Kako zaista poticati rani razvoj djeteta?
Kako neprimjereno poticanje inteligencije može štetiti razvoju? neka su od pitanja na koja odgovore možete dobiti na predavanju u Dubrvniku od Maje Bonačić.

Provjerite zašto se na Majinim i Sanjim predavanjima traži mjesto više.

Veselimo se ponovnim druženjima i novim susretima ovo proljeće.

Maja i Sanja

“Kako rastu srce i pamet?” serija je predavanja Maje Bonačić (Udruga „Oblačić“, udruga-oblacic.hr) i Sanje Ivanušević Grgas (Centar za terapiju igrom, ceti.hr) koje su stručno utemeljena i praktično provjerena, namjenjena sručnjacima koji rade s djecom i roditeljima.

“Čarobna svjetiljka” edukacija je za stručnjake koji rade s djecom a koji žele nadograditi znanja o radu s djecom suvremenim spoznajama i s osobitom naglaskom na usvajanje praktičnih vještina.

O voditeljicama i edukaciji više potražite na www.ceti.hr, facebook.com/carobnasvjetiljka, https://www.facebook.com/centar.terapijaigrom ihttps://www.facebook.com/UdrugaOblacic

O predavačici:

Maja Bonačić, mag.psych. praktičar terapije igrom, Udruga “Oblačić” (www.udruga-oblacic.hr). Maja je educirana iz područja integrativne, nedirektivne, filijalne terapije igrom te razvojne terapije igrom za djecu s poteškoćama. Uz to je majstor NLP-a i predsjednica Udruge Oblačić. Ima višegodišnje kliničko iskustvo u dijagnostičkom i terapijskom radu s djecom s posebnim potrebama. Vodila je nekoliko volonterskih edukativnih projekata, od kojih je najpoznatiji “Zaigrana pedala” za djecu s poremećajem iz autističnog spektra. Trenutno vodi projekt za ranu intervenciju i terapiju na otoku Korčuli.