Apolitični

Split Videoart Festival: približit ćemo Splićanima videoart jer ga malo gdje imaju prilike vidjeti

Split Videoart Festival ime je međunarodnog Festivala koji će se održati od četvrtka do nedjelje, 8. do 11. listopada, a kako je prvo izdanje u pitanju, ukratko ga možemo zvati 1. SVARF.

Najuža organizacijska ekipa Festivala, Bruno Pavić, direktor, te producenti Milena Ćićerić i Toma Šimundža za cilj ističu populariziranje videoarta i nastojanje da ga prikažu na uobičajenim mjestima, kao i onima manje uobičajenim, pa će program prikazivati i u kinodvoranama, kao što su to uvjetno rečeno Beton kino i KinoUmas, u galerijama (ispred Galerije Kula, Sveučilišna galerija “Vasko Lipovac”), sa štekata (Caffe-restoran “Bajamonti”, Caffe-bar “Galerija”), u prostorima koji prakticiraju kulturu (Info Zona, Prokultura na Peristilu, Udruga Kvart), a i online. Sve to organizirala je Udruga Metonimija uz tehničku podršku HULU-a Split, Galerije umjetnina i MKC-a te u suradnji sa Sveučilištem u Splitu i Prokulturom – Split, podržanoj od OTP banke.

“Specifičnosti Splita kao grada tradicije, pionira na području filmske i videoumjetnosti, ali i kao antičkog, mediteranskog, sveučilišnog i turističkog grada, čine ga pogodnim za ovakav tip umjetničkog festivala.

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay