Apolitični

Split spreman za večerašnji Porin

Split je u potpunosti spreman za večerašnji Porin, a to se moglo zaključiti iz sinoćnje generalne probe koja je izgledala kao da je prava i službena večer dodjele započela. No ovaj sunčani četvrtak će u središte Dalmacije privući sve što je vrijedno u hrvatskoj glazbenoj industriji, umjetnosti i produkciji, pa se tako na splitskim Gripama očekuje pravi glazbeni i televizijski spektakl na kojem će nastupiti neka od trenutačno najvećih imena domaće glazbene scene. Nastup na splitskom Porinu potvrdili su Josipa Lisac, Massimo, Neno Belan, Petar Grašo, 2Cellos, TBF, Maja Posavec, Dječaci, Queen of Sabe, Nina Kraljić, Auguste, Matija Dedić, Ivan Zak, Bruno Krajcar, Dunja Knebl i Kololira, Ante Cash, Saša Antić, Pavel, Vatra i Hladno pivo. Nina Kraljić se na svom Facebook profilu ispričala kako joj je jako žao što neće moći biti u Splitu. – Još jednom bih napomenula koliko sam počašćena nominacijama, za mene je to veliki uspjeh i priznanje, hvala vam. Razlog nedolaska je isključivo zdravstvene prirode. Sretno svim nominiranima i pozdrav divnom Splitu! – napisala je Nina.

Svoj dolazak na glazbeni događaj godine također su potvrdile i mnoge televizijske, glazbene te športske zvijezde koje će se ondje pojaviti kao prezenteri. Tako će pobjednike u 35 kategorija čitati Jelena Rozga, Tomo in der Muhlen, Giuliano, Žanamari, sestre Zaninović, Ivan Šubara, Remi, Zorica Kondža, Luka Tralić – Shot, Frano Parać, Mirta Šurjak, Alfi Kabiljo, Paola Jusić, Goran Kovačević, Zlatko Gall, Zlatko Ževrnja, Đelo Hadžiselimović, Stipe Božić, Ella Dvornik te kao poseban gost Brendan Gallagher. Brendan je australski skladatelj, gitarist i glazbeni producent, višestruki dobitnik Arie, australske glazbene nagrade poput Porina ili Grammyja.
Prije početka same dodjele sve zvijezde prošetat će od 19.00 sati crvenim tepihom, dok je Porin zamišljen kao spektakularan show za sve obožavatelje hrvatske glazbe uz najeminentnija imena s glazbene scene. Split zaslužuje ovakva velika i spektakularna glazbena događanja.

Više u kategoriji: Glazba; Život
Foto: poring.org .; Teo Peričić
D. Šabić, mag. nov.