Apolitični

Split: Pridružite se akciji „Mladi za mir” ovog četvrtka

Split: Pridružite se akciji „Mladi za mir” ovog četvrtka
Simbolična akcija „Mladi za mir” počinje u četvrtak, 22. prosinca, u 14 sati u Klubu mladih Split, gdje će se izrađivati poruke mira i nade „…kada nas probude da rata ne bude…”


Zvuči li i vama nestvarno da i u 21. stoljeću ima ratova? Zar su ljudska pohlepa i oholost toliko nadmoćne razumu? Mora li nezasitnost za moći i novcem biti ispred sigurnosti i života nevine djece.
Teško nam je gledati slike razaranja iz Domovinskog rata i često se upitamo je li svijet uopće bio svjestan što se događa. Je li nam itko pokušao pomoći? Je li itko istinski suosjećao? Zar je moguće da je to bilo prije samo 20-ak godina?
Čekajte malo…zar je moguće da se i danas ratuje?! Zar je moguće da djeca i danas pate zbog želja, ciljeva i odluka svjetskih moćnika? Zar je moguće da se i danas negdje događa Vukovar?
Tko uopće više razumije tko je započeo neki daleki rat… zašto… protiv koga? Tko je kriv? Tko će pobijediti? Nama se čini da tu pobjednika nema… Samo znamo da nam je u 2016. teško gledati slike patnji i razaranja, bez obzira na to o kome se radi.
Zbog toga Klub mladih Split poziva sve da im se u ovo božićno vrijeme pridruže u simboličnom paljenju svijeća za žrtve ratova koji se trenutno vode u svijetu. – Zapalimo svjetlo suosjećanja i nade! Budimo most nade i mira! – ističu organizatori.
Simbolična akcija “Mladi za mir” počinje u četvrtak, 22. prosinca, u 14 sati u Klubu mladih Split, gdje će se izrađivati poruke mira i nade.
U 16.45 predviđeno je okupljanje ispred Kluba mladih, odakle se kreće do mosta ispred Sveučilišne knjižnice.
Na mostu će se u 17 sati upaliti svijeće mira.
Nećemo zaustaviti ratove, ali ćemo pokazati da nam je stalo. Svim na zemlji mir, veselje!
Pozivamo sve vas da nam se pridružite i upalite svoju svijeću za mir!