Apolitični

Split: Otvorena izložba ‘Hrvatska: zemlja utočišta’

Split: Otvorena izložba ‘Hrvatska: zemlja utočišta’
Splićani, ulazimo u vrijeme koje ne trpi bijes i kletve, već ljudsko razumijevanje…


Povodom Svjetskog dana izbjeglica danas je u Staroj gradskoj vijećnici otvorena izložba fotografija ‘Hrvatska: zemlja utočišta’ u organizaciji Udruge Mi, a u sklopu projekta Creating Welcoming Communities koji se provodi uz financijsku podršku UNHCR-a (Agencijom UN-a za izbjeglice). Izložba donosi priču o dvojici iračkih izbjeglica koji su sreću odlučili potražiti u Hrvatskoj.
Projekt ‘Izgradnja društva dobrodošlice’ provodi se s ciljem unaprjeđenja uvjeta za kvalitetnu integraciju izbjeglica i stvaranje pozitivnih stavova u našem javnom prostoru s fokusom na nekoliko gradova, potencijalnim sredinama za prihvat i integraciju izbjeglica.


O Svjetskom danu izbjeglica dr.sc. Tonći Šitin je između ostalog poručio:
– Splićani, ulazimo u vrijeme koje ne trpi bijes i kletve, već ljudsko razumijevanje, volonterske akcije, donacije, edukaciju, podršku onima koji traže azil, prihvaćanje nesretnih ljudi koji su željni ljudskog razumijevanja i nježnosti grada koji je oduvijek bio na strani obespravljenih i utjeha stradalnicima ma od kuda oni dolazili pred njegove kamene zidine.
Izložba je otvorena do 10. lipnja, a ulaz je slobodan.