Apolitični

Split Olympic Sailing Week 2017

Split Olympic Sailing Week 2017

Trinaesto izdanje međunarodne regate “Split Olympic Sailing Week”, koja se do subote jedri u splitskom akvatoriju, započela je s – odgodom! Naime, prvog dana jedrenja, flota od točno 50 kormilara u tri klase lasera, morala je zbog bonace ostati na kopnu.

Vjetra nije bilo da bi jedriličarke i jedriličari podno jedra lasera standard, lasera 4.7 i laser radiala, mogli odjedriti plov, pa je organizator splitski klub Labud, cijelu morsku karavanu ostavio na kopnu, do sutra (petak) kada je točno u podne zakazan start!

Kako prognoza najavljuje maestral, svi se nadaju kako će barem drugog od tri planirana dana regatavanja, imati dovoljno čvorova za jedrenje.

A na regatnom polju bit će zanimljivo pratiti dva vječna rivala na moru a dva dobra prijatelja na kopnu, olimpijce Tonća Stipanović iz splitskog “Mornara” i Cipranina Pavlosa Kontidesa.

Što se pak brojčanog omjera tiče, u borbu za medalje jedri 16 kormilara podno jedra lasera standarda, pa 15 ih u laser 4.7 i njih 19 za kormilom laser radiala, koji su u Split došli iz dvanaest zemalja: Grčka, SAD, Meksiko, Ukrajina, Srbija, Norveška, Crna Gora, Irska, Makedonija, Mađarska, Rusija i Hrvatska.