Apolitični

Split dobio povelju za “Blago Marjana”

Split dobio povelju za “Blago Marjana”

Grad Split dobio je povelju za uzorno provedenu ovogodišnju Naj akciju pod nazivom “Blago Marjana”.

Povelju mu je dodijelio središnji koordinacijski odbor akcije “Gradovi i općine – prijatelji djece” . Povelja je važna za očuvanje već dobivenog statusa “Grad- prijatelj djece”, rekla nam je Anđelka Visković, viša savjetnica splitskog gradonačelnika i predsjednica Koordinacijskog odbora Grada Splita u toj akciji :
Osobito smo ponosni, jer je povelja pokazatelj da smo osmislili kvalitetan program na dobrobit svih građana Splita.

Split dobio povelju za “Blago Marjana”

Projektu je realiziran u razdoblju od ožujka do svibnja ove godine, a bio je namijenjen učenicima četvrtih razreda splitskih osnovnih škola:
Program je osmišljen na način da uđe u školski kurikulum i stoga smo se povezali s učiteljicama i učiteljima četvrtih razreda, jer upravo tada učenici uče o park šumama, parkovima prirode i nacionalnim parkovima. Jako je značajno da im pokažemo da jednu takvu lijepu park šumu imamo u našem gradu i da je trebaju upoznati i čuvati.

Oko 1700 djece, u pratnji edukatora iz Javne ustanove za upravljanje Park-šumom Marjan te svojih učiteljica i učitelja ,u šetnji od Samostana sv. Frane do Prvog vrha i Dječjeg grada steklo je znanja iz prirode, biologije, povijesti i ekologije . Upoznali su se s biljnim vrstama koje rastu na Marjanu, i kulturnim znamenitostima, ali su saznali i koji su poznati Splićani bili povezani s Park-šumom Marjan. Učenici su u sklopu projekta izrađivali i školske plakate, a za njegov završetak organiziran je i kviz znanja .
Projekt su prepoznale sve splitske osnovne škole, te će se on provoditi i u školskoj godini 2016/17., a status Grada prijatelja djece učvrstit će i neki novi projekti, poput Dječjeg gradskog vijeća ili projekta BP 3 kojim se kod djece želi potaknuti poduzetništvo i kreativnost