Apolitični

SPLICE: Isprobali smo platformu s koje je i Baby Lasagna uzeo dijelove pobjedničke pjesme: Napravite svoj Eurosong megahit!

S par klikova može se izabrati između 2,4 milijuna glasova. Korištenje platforme košta 25 eura

Platiš samo 25 eura i dobiješ pristup više od 2,4 milijuna zvukova koji su dio baze platforme Splice. Bilo da si u potrazi za dionicom klasičnog klavira, električne gitare, bongosa, viole, čela, kultne Rolandove mašine 808, ili vokalom koji šapuće, vrišti, recitira poeziju ili pjeva R&B melodiju – ovdje ćeš sve pronaći na jednome mjestu.

Potražnja za ovom platformom na hrvatskom je Googleu naglo porasla prošloga tjedna, kad je španjolski DJ i producent Adrian de la Vega optužio budućeg hrvatskog predstavnika na Euroviziji Baby Lasagnu da je u svojem instant hitu “Rim Tim Tagi Dim” plagirao jednu njegovu pjesmu. Lasagna je te optužbe odbio objašnjavajući kako njegova i Vegina pjesma imaju zajednički sempl, koji je on nabavio upravo na Spliceu.

Dva iskusna sugovornika – DJ, producent i vlasnik studija Cycle Jan Kinčl te producent i sound engineer Arian Vuica Strapazoot – objasnili su nam kako funkcioniraju ovakve platforme za download glazbe te zašto sempliranje nije krađa materijala, nego, ako se radi ispravno, prava zasebna umjetnost.

Cijeli članak možete pročitati na: jutarnji.hr

Image by Freepik