Apolitični

Špiro Boban i Gradska glazba Zvonimir Solin koncertom odali počast Ivi Tijardoviću

 

Koncert tenora Špira Bobana u Klisu je tradicionalno događanje koje umjetnik za svoje Klišane priredi tijekom ljeta.

Riječ je o desetom koncertnom izdanju Špira Bobana koji je prigodom proslave jubileja održavanja koncerta u Klisu proslavio i 120.  godišnjicu rođenja splitskog skladatelja Ive Tijardovića.
U pratnji Špira Bobana ovoga puta je bila Gradska glazba Zvonimir iz Solina pod ravnanjem maestra Tonća Ćićerića za kojeg je tenor kazao da iako jest mlad, već je velik maestro.

Koncertni spektakl dogodio se na centralnom kliškom trgu Megdanu, te ga je posjetilo mnoštvo posjetitelja među kojima su oni najmlađi bili u plesu najaktivniji, dok odrasli nisu skrivali oduševljenje izvedbom iako nisu zaplesali. To je potvrdio i gromoglasan pljesak publike koja je svaku skladbu tako pozdravila i ozdravila.

Posjetitelji su uživali u koncertnom repertoaru u kojem je Gradska glazba Zvonimir Solin izvela skladbe: Intrada skladatelja Alfreda Reeda, Ross Roy, Jacoba de Haana, Klezmer Karnival Philipa Sparka, Mađarski ples br. 5 skladatelja Johannesa Brahmsa te Čardaš Vittorija Montija u izvedbi klarinetista Ivana Glavurdića, dok je Špiro Boban za posjetitelje izveo skladbe: Santa Lucia, Core ngrato, ariju Mirka iz opere Mala Floramye te skladbu Torna a Surriento i O sole mio.

Sudeći prema osmjesima publike koncert će se tradicionalno održati iduće godine, a o datumu i satu održavanja koncerta možete se informirati na stranicama Općine Klis jer se ovaj koncert dogodio u sklopu tradicionalnog kliškog kulturno-umjetničkog programa Kliškog kulturnog ljeta.

Biografija Špire Bobana

Špiro Boban je svoju glazbenu karijeru počeo graditi od malih nogu stekavši osnovno i srednje glazben glazbeno obrazovanje u splitskoj Glazbenoj školi Josipa Hatzea. Godine 1992. postao je operni solist splitske kazališne kuće gdje je ostvario niz zapaženih uloga u opernim djelima Verdija, Donizettija, Berlioza, Puccinija, Leoncavalla, Čajkovskog, Smetane, Hatzea, Zajca, Tijardovića, Paraća i drugih. Član je Hrvatskog društva glazbenih umjetnika, te ga još uvijek imamo priliku gledati i slušati na pozornici iz auditorija splitskog teatra.

Više u kategoriji: glazbaživot

Foto: Mateo Šarin

Jelena Perko, mag. oec.