Apolitični

Špiljski koncert grupe Vatra

Ovog je vikenda Pećinski park Grabovača kod Perušića bio centar događanja u Lici. Preko tisuću gostiju i sportaša sudjelovalo je na humanitarno-sportskoj manifestaciji Lika Cave Trekk. Ovaj jedinstveni događaj podržala je i Zaklada Ana Rukavina, a posjetitelji i sportaši koji su trčali u prekrasnoj prirodi Pećinskog parka Grabovač, mogli su se na licu mjesta upisati i u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, što su mnogi u učinili.

U ovom posebnom događaju sudjelovao je i bend Vatra i to koncertom na jednom uistinu neobičnom mjestu.
Špiljski koncert u prirodno isklesanoj pozornici špilje Samograd, najveće i najljepše špilje na Grabovači, ugostila je dečke iz Vatre koji su akustičnim koncertom zabavljali oko 350 gostiju na hladnih 8 stupnjeva celzijusa koji su zahtijevali toplu odjeću usred ljeta.

Špiljski koncert

Sasvim poseban osjećaj, kako za glazbenike, tako i za posjetitelje koji su oduševljeno uživali u akustici tisućljetnih stalaktita i stalagmita, a u najveću su se dvoranu spuštali stogodišnjim, ručno isklesanim stubama.

– Ovo je nastup koji se pamti, nesvakidašnja čarolija – oduševljeno je rekao Ivan Dečak nakon nastupa, te dodao: – Hvala Ličanima što su nas pozvali!

Špiljski je koncert, uz onaj koji je Vatra održala u avionu na komercijalnom letu Zagreb-Dubrovnik, zasigurno jedan od onih koji se dogode jednom u životu. Ipak, nakon radnog ljeta, Vatru čeka još jedan dugoočekivani nastup. Riječ je, naravno, o prvom cjelovečernjem akustičnom koncertu koji će održati 29. 10. u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu. Pripreme su već u tijeku, a osim novih aranžmana pjesama, publiku očekuju i posebni gosti.