Apolitični

Specijalna bolnica u kojoj se liječe i najpoznatiji hrvatski sportaši otvorena na novoj adresi

Najponosniji su na uređaj za magnetsku rezonancu (MR) snage tri Tesla, što je najjači i najbolji uređaj u Hrvatskoj

U Branimirovu ulicu 71E doselila je Specijalna bolnica Sv. Katarina zajedno s najsuvremenijom opremom i uređajima. Na 4 100 četvornih metara i 6 katova, u ugodnom ambijentu Sv. Katarine pacijenti obavljaju kompletan zdravstveni proces, od prvog pregleda, preko potrebnog zahvata do rehabilitacije.

Osim toga, službena je bolnica Hrvatske nogometne reprezentacije i Hrvatskog olimpijskog saveza. 

Najponosniji su što su među prvima, ako ne i prvi u Europi koji primjenjuju koncept integrirane personalizirane medicine u kliničku praksu. Tijekom takvog pregleda u posebno izgrađenoj prostoriji svira opuštajuća glazba, jer se ljudi znaju bojati i iskustvo može biti klaustrofobično. Njihov uređaj za rendgensko snimanje (RTG), osim što može snimiti razne segmente, snima i panoramski, što znači cijelo tijelo. Nova usluga je denzitometrija, mjerenje gustoće kostiju. Denzitometar najčešće koriste pacijenti s osteoporozom.

U bolnici se nalazi i vrhunski medicinsko biokemijski laboratorij. Između prostranih plavo-sivih čekaonica smjestile su se ginekološka ordinacija, kardiološka dijagnostika, neurologija, mamografija, vertebrologija i sale za jednodnevnu kirurgiju.

Partneri su s vodećom američkom bolnicom Mayo Clinic, pa surađuju s najboljim američkim i izraelskim stručnjacima. Lideri su u Europi u aplikaciji matičnih stanica u liječenju oštećenja hrskavice te u farmakogenomici, odnosno predikciji kako će osoba reagirati na pojedini lijek.

Cijeli članak možete pročitati na: jutarnji.hr

Foto: Pixabay