Apolitični

Špancirfest 2016.

Svoju punoljetnost varaždinski će ulični festival ove godine slaviti u periodu od 19. do 28. kolovoza na Kapucinskom trgu, a iz organizacije najavljuju cijeli niz zabavnih iznenađenja za sve građane i posjetitelje grada Varaždina.
Špancirfest i ove godine svoj program predstavio je pod motom „Pokreni svoju kreativnost”, a ideja samog projekta jest privući što veći broj ljudi na ulice Varaždina i probuditi u njima kreativnost te želju za stvaranjem, uživanjem i druženjem.
Osamnaestu godinu za redom Špancirfest okuplja brojne profesionalne i amaterske izvođače te umjetnike koji u nekoliko dana uspijevaju lice Varaždina promijeniti i dodijeliti mu kulturni, umjetnički i zabavni epitet.

Špancirfest 2016.


Prvi hrvatski ulični festival danas je smatran nacionalnim događanjem, a prepoznat je i u svijetu o čemu svjedoče posjetitelji grada koji u Varaždin dolaze ciljano u vrijeme odvijanja Špancirfesta.
I ove godine Turistička zajednica grada Varaždina u suradnji s organizatorima festivala i sponzorima pobrinula se da program obiluje raznovrsnim događanjima za sve umjetničke ukuse kao i za sve uzraste.
U sljedećih desetak dana na ulicama Varaždina moći ćete probati različitu hranu i piće domaćih ugostitelja koji će za ovu priliku ulice pretvoriti u mjesta ulične brze hrane kako bi što više toga degustirali prateći programa festivala.


Iz organizacije najavljuju brojne kreativne radionice za djecu i odrasle, a u večernjim satima veselimo se i cijelom nizu koncertnih nastupa. Neki od izvođača koji će zabavljati publiku varaždinskih ulica su Jinx, Urban & 4, Manu Chao i La Ventura, Neno Belan i brojni drugi. Posebno mjesto na festivalu imat će i poezija Arsena Dedića kada će u Hommageu Arsenu nastupati Matija Dedić, Lea Dekleva, Tedi Spalato i Zoran Predin.

Špancirfest 2016.


Posebno mjesto u programu uveličat će i predstave uličnih kazališta, a s najvećim zanimanjem iščekuje se nastup francuske skupine Transe Express u kazališno-cirkuskom performansu Mú. Ova spektakularna predstava najavljuje se kao najveći ulični performans do sada izveden na ulicama Hrvatske.
Još je široka lepeza događaja koje najavljuje program ovogodišnjeg Špancirfesta, pa ako želite sudjelovati u brojnim kreativnim radionicama, kušati ukusnu hranu varaždinskih ugostitelja ili se pak zabaviti gledajući i slušajući nastupe izvođača i performera, svakako se zaputite u Varaždin i osjetite kulturno-umjetničku moć španciranja.


Ulaznice za festivalske koncerte mogu se nabaviti na stranicama sustava Eventim.
Organizacija Špancirfesta, ovogodišnju proslavu punoljetnosti festivala najavljuje spektakularnom, kako to i priliči 18. rođendanu, pa jedva čekamo osjetiti energiju kreativnosti i zabave koja će danima biti dio varaždinskih ulica.