Apolitični

Songkillersi u pjesmi „Svijet za sebe”

Nevjerojatno dobro primljena pjesma „Svijet za sebe” – krajem 2015. osvojila je mnoge radio postaje i slušatelje. Skroz drugačija konstrukcija pop pjesme opet je istaknula kreativnost i neprestano napredovanje u zvuku Songkillersa. Sve je dodatno ukrasio Nikola Marjanović s fenomenalnim vokalom na refrenu.
No sada je taj napredak još i nadograđen – kao plesni i komercijalni house poznatog dvojca Blacksoul i Mark de Line. Blacksoul i Mark de Line i dalje predvode scenu kao najproduktivniji hrvatski remixeri. Libar, Nola, Gina Victoria samo su neki od zadovoljnih glazbenika kojima su udahnuli novi život i dimenziju objavljenih pjesama.
Blacksoul, jedan je od najpoznatijih i najaktivnijih Hrvata na svjetskoj house sceni. Surađivao je s dobitnikom Grammyja Maurice Joshuom, a njegova pjesma „Can’t help myself” korištena je u drugoj sezoni hollywoodske serije Shameless. Mark de Line je pak novo ime i zajedno su već predstavili nekoliko značajnih zajedničkih radova – a cilj im je revitalizirati domaću i regionalnu scenu s modernom i aktualnom plesnom produkcijom. Njihov remix za grupu Nola, proveo je nekoliko tjedana na MTV Adria video chartu, a mogu se pohvaliti i s video spotom za remix Gine Victorije.
O remixu su rekli: „Činilo nam se zgodno istaknuti Nikolin vokal kao neprekidnu temu našeg remixa i unijeti to iščekivanje Banetovog vokala. Taj njihov kontrast smo upakirali u cjelinu koju želite čuti u komadu, a ne samo kao dio mixa. Aquarius Records je dobro reagirao na neočekivane zvukove i kuda smo odveli ton i temu originala. Vjerujemo da će DJ-evi to znati iskoristiti u svojim setovima.”

Više u kategoriji: Glazba
Izvor i foto: aquarius-records.com
D. Šabić, mag. nov.