Apolitični

Solinsko kulturno ljeto započinje klapama

Solinsko kulturno ljeto prava je lepeza brojnih kulturnih i drugih događanja koji se odlikuju prije svega kvalitetom i biranim sadržajem. U tjednima pred nama do početka rujna Solinjani i gosti najmlađeg hrvatskog grada imat će priliku često pljeskati na kulturnim, glazbenim i umjetničkim događajima, a brojke puno toga govore: 28 koncerata, 12 dramskih predstava, 4 izložbe, 3 predstavljanja publikacije i još nekolicina zanimljivosti.

Prvi večernji sati subote na otvorenju Solinskog kulturnog ljeta bili su u ozračju svečanosti, druženja i promocije ovog djela Jadrana prigodnim programom na Gradini, a u nedjelju, 5. srpnja, s početkom u 20:30 u Kučinama, jednom od najstarijih mjesta u splitskoj okolici, bit će druženje dalmatinskih klapa pod nazivom „IV. susret klapa na Kruniku”.
Nastupaju klape Krunik, Čiovo, Tragos, Kurjože, Vokalisti Salone, kao i neke druge klape koje s ljubavlju i zadovoljstvom nakon svečanog otvaranja festivala dalmatinskih klapa u Omišu dolaze na ovo povijesno vrijedno solinsko područje. Domaćin je klapa Krunik, osnovana prije 4 godine s ciljem njegovanja tradicijske klapske pisme i kulturne baštine a druženja s klapama i prijateljima kao što su ovi susreti su im vrlo bitna i najljepša.
Posjetite Solin i uživajte u njegovom kulturnom ljetu koje je pripremljeno baš zbog vas.
Više u kategoriji: Kultura
Foto: solin-info.com
D. Šabić, mag. nov.