Apolitični

Solin sjajan domaćin virtuozima na gitari

Početkom godine u Solinu je održano četvrto izdanje Zimske škole gitare u organizaciji Glazbene škole „Silvije Bombardelli” Solin i Udruge GitaraST iz Splita. Petodnevna manifestacija započela je svečanim otvaranjem, predstavljanjem programa i predavača, a zatim je, kroz narednih pet dana, šesnaestero polaznika iz svih krajeva Hrvatske putem individualnih satova, radionica i gitarističkog orkestra usavršavalo svoja glazbena znanja.
– Već sam po drugi put u Solinu kao predavač na Zimskoj školi gitare i kao netko tko stvari promatra sa strane, mogu posvjedočiti izvanrednom razvoju glazbene kulture u Solin, čiji je jedan od najvažnijih sudionika upravo Glazbena škola „Silvije Bombardelli”. Projekti koje ova škola provodi, među kojima je svakako i Zimska škola gitare, vrlo su visoke kvalitete, te bi zadovoljili kriterije i znatno većih kulturnih središta. Siguran sam da će Solin, ako uvjeti dozvole širenje ovakvih kulturnih akcija i projekata, još više osnažiti svoj položaj na kulturnoj karti Hrvatske – izjavio je prof. Antonio Rumenović iz Koprivnice, koji je, uz prof. Josipa Dragnića, mentor na ovogodišnjem seminaru. Posljednjeg dana manifestacije održan je Završni koncert u Teatrinu Gradske knjižnice na kojem su polaznici javno prezentirali rezultate ovogodišnjeg seminara.
– Iznimno smo zadovoljni interesom koji vlada za našu Zimsku školu. Ove godine imamo rekordan broj polaznika iz svih krajeva Hrvatske, što pokazuje kako s vremenom postajemo prepoznatljivi i stvaramo ugled relevantne glazbeno-obrazovne institucije. To nas obvezuje da nastavimo u ovom smjeru, ali i da, u suradnji s gradskim vlastima, nastojimo poboljšati kulturnu infrastrukturu jer je nedostatak iste u ovom trenutku velika prepreka za razvoj ovakvih projekata i kulturne ponude uopće. Nadamo se da ćemo postupnim rješavanjem te problematike kapitalizirati ogromni kulturni potencijal koji Solin nesumnjivo ima. – rekao je ovom prigodom ravnatelj škole, prof. Tonći Ćićerić, koji je svim polaznicima uručio diplome i prigodne solinske suvenire. Čestitamo Solinu na ovoj kulturno-glazbenoj priredbi.

Više u kategoriji: Glazba; Kultura
Izvor i foto: solin.hr
D. Šabić, mag. nov.