Apolitični

Solin ima bogat ljetni program

Solin ove godine uistinu ima bogat ljetni program, a to potvrđuju organizatori kao i brojke posjeta najmlađem gradu u Hrvatskoj.
Potaknuti izvrsnim turističkim rezultatima, porastom od 11 posto u broju noćenja u prvih šest mjeseci ove godine (12 983) te 40 posto u lipnju u odnosu na 2015., zadovoljstvo nam je, među ostalim, najaviti i bogato Solinsko kulturno ljeto u okviru kojeg priređujemo manifestaciju „Romantika u Saloni” 23. srpnja te gastronomsku manifestaciju „Iz solinskog lonca” u Gašpinoj mlinici 3. rujna, najavljuje tako direktorica solinske Turističke zajednice Jelena Stupalo.

Bogat ljetni program privlači goste

– Vjerujemo kako ćemo našim manifestacijama potaknuti i daljnji rast noćenja i dolazaka, a u prilog tome ide i otvaranje novog hotela na ulazu u Salonu, kao i kontinuirano povećanje broja ležajeva u privatnom smještaju na području grada, ove godine za 65 posto. Tako sada ima 352 ležaja u privatnom smještaju, a kad se tome pridruže kapaciteti hotela i hostela, bilježi se brojka od ukupno 608 ležajeva na području grada Solina, navodi direktorica.

– Uskoro nas tako očekuje manifestacija „Romantika u Saloni”, 23. srpnja u 21 sat u amfiteatru u Saloni, koju je svojom podrškom prepoznala i INA, te nas prati i ove godine, kao i Grad Solin, Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije, hotel „President” i hostel „Jadro”. Cilj ove manifestacije je „oživljavanje” povijesti kroz interpretaciju antičke baštine tijekom tematske večeri kojom ćemo na kreativan način prikazati život u Saloni u antičko doba – poručuje naša sugovornica.
Ova večer antike priređuje se uz prigodni program antičkih i dječjih plesova, borbu gladijatora, sajam antičkih zanata, uz antičke radionice, igre i jela, a nastupit će i stand-up komičari…
Sve će to, naravno, pratiti i car Dioklecijan i carica Priska koje će ove godine utjeloviti Nato Pivalica i Solinjanka Ivana Ninčević, predsjednica Poduzetničkog centra Solin.


Solinsko kulturno ljeto
Romantični duh antičke večeri upotpunit će hostese u togama s bakljama i rimska straža, a bit će moguće besplatno razgledavanje Salone u pratnji turističkog vodiča s polaskom s Manastirina u 19.30.

Osim spomenutih manifestacija, TZ grada Solina nastavlja i s aktivnostima u Saloni, od antičkih radionica u kući Parać do štanda dobrodošlice s rimskim vojnikom na ulazu u Salonu, info pultom u Splitu, te sudjelovanjem u projektu štanda dobrodošlice u Zračnoj luci Split, zaključuje Jelena Stupalo.