Apolitični

Smotra crkvenih zborova poljičkog kraja

Smotra crkvenih zborova okupila je u malom mjestu poljičkog kraja vjernike i goste koji su uživali u toploj glazbenoj noći.

U čimatoriju župne crkve sv. Luke u Trnbusima, pred oko 1000 vjernika i obožavatelja lijepe pjesme, u subotu je održana 15. Smotra poljičkih dječjih crkvenih zborova na kojoj su nastupili zborovi iz 9 poljičkih župa i to: Dječji zbor Uznesenja BDM iz Srijana – Dolac Gornji, dječji zbor župe Uznesenja BDM iz Tugara, dječji zbor Župe sv. Mihovila arkanđela iz Kostanja i Župa uznesenja BDM iz Podgrađa, dječji zbor Župe sv. Josipa iz Dugog Rata, dječji zbor Župa sv. Ciprijana b. i m. iz Gata, dječji zbor Župe Gospe od Zdravlja iz Podstrana i dječji zbor domaćina sv. Luke iz Trnbusa, a kao ovogodišnji gosti bili su dječji zbor Župe Solinskih mučenika iz Ninčevića.

Smotra  crkvenih zborova


U organizaciji Župe sv. Luke, Trnbusi, a pod pokroviteljstvom grada Omiša i Društva Poljičana, na ovom skupu našli su se i brojni svećenici, među njima i dekan Poljičkog dekanata don Vlade Đuderija, veliki knez Društva Poljičana, Petar Rodić i mali knez Ante Markičević, te dogradonačelnik Omiša Ivan Tomasović, gradonačelnik Omiša Ivan Kovačić (koji je u pozdravnoj riječi istaknuo kako već 4 godine prati ovu smotru koja mu je u srce ušla kao rijetko koja, pa je sklon propustiti i omiški festival, ali mu su ne može desiti da propusti ovu dragu i nezaboravnu smotru), kazao je omiški gradonačelnik, te pobrao pljesak.

Smotra  crkvenih zborova oduševila Poljičane
Dobrodošlicu nazočnima i ugodan boravak uz zahvalu na dobrom odazivu mještana iz svih krajeva Poljica poželio je domaćin, don Domagoj Jelača, koji je i svečano otvorio ovu smotru.
S obzirom na to da se na okupu po prvi put našao i gosp. Miro Bulj, saborski zastupnik, kojega sam pri završetku smotre zamolio da mi kaže kakvi su njegovi utisci, pa je rekao: „Fantastično, prekrasno. Ovo što se vidjelo večeras u Trnbusima, prikazan je život i običaji širom Poljica. Dječja pjesma koja je duhovne naravi pokaziva to da bi mi odrasli trebali učiti od njih. Posebno me veseli što je veliki broj djece nastupio, i ovo je odlična manifestacija, koja je odlično izrežirana, pripremljena i nadasve primjerno izvedena, što je za svaku pohvalu i preporuku da dođemo i dogodine…”, kazao je Miro Bulj, a slavlje je nastavljeno do dugo u noć, jer su vrijedni domaćini priredili i domjenak sa soparnikom, pršutom, sirom te za rashlađenje razna osvježavajuća pića i lubenice.