Apolitični

Službeno je otvoren tehnološki impresivni stadion Santiago Bernabeu

Nogometni klub Real Madrid ove je subote odigrao prvu utakmicu pod zatvorenim krovom svojeg novog stadiona, čija je obnova koštala oko 400 milijuna eura

U subotu je odigrana prva utakmica na novom stadionu Santiago Bernabeu, domaćem stadionu “kraljevskog kluba”, Reala iz Madrida. Stadion je time i službeno izišao iz faze rekonstrukcije i nadogradnje, koja je trajala oko tri godine i ukupno koštala gotovo milijardu eura. Danas je to moderan stadion, avangardnog dizajna i s novim tehnološkim mogućnostima, kakve može ponuditi malo koja sportska arena na svijetu.

Trenutačno može primiti nešto više od 83.000 gledatelja, a u njega je postavljen i travnjak koji se može potpuno rasklopiti i posložiti u dijelovima ispod razine tla, da bi se cijeli stadion mogao prilagoditi drugim sportovima. Jednom kada je travnjak uklonjen, na njegov prostor mogu se naslagati i nove tribine – pa se na istom mjestu, umjesto jedne nogometne utakmice, mogu paralelno  i neovisno održavati, primjerice, teniski meč i košarkaška utakmica.

Cijeli članak možete pročitati na: bug.hr

Foto: YouTube