Apolitični

SLUŠAJTE KNJIGE: aplikaciju za audioknjige book&zvook do sada je skinulo gotovo 25.000 ljudi

Audioknjige su onaj segment izdavačke industrije koji nezaustavljivo raste. Procjenjuje se da globalno tržište audioknjiga vrijedi 5,3 milijarde dolara, a prognozira se da će do 2030. godine doseći 35 milijardi!

Možda se čini čudan izbor, no oduvijek sam željela pročitati ovu knjigu. A znala sam da će mi njezin arhaični stil i ton – jer “Walden”, esej američkog pisca Henryja Davida Thoreaua prvi put je objavljen još 1854. godine – vrlo brzo postati zamorni i da neću daleko odmaknuti.

Pa kada me Ljubica Letinić, koja s Lanom Deban stoji iza mobilne aplikacije book&zvook, pitala što želim da mi spusti u moju virtualnu knjižnicu, uz “Svila, škare” Irene Vrkljan koju čita Ivana Roščić, izabrala sam Thoreauov manifest u slavu života s prirodom koji je i danas nevjerojatno aktualan.

Autor, kojeg ubrajamo i među filozofe, tri je godine proveo u kolibi koju je sam izgradio uz jezero Walden, a ono što sugestivno pripovijedaju Zoran Čubrilo i Ivan Horvat praćeno je u pozadini dobro izbalansiranim zvukovima prirode i ptica.

Cijeli članak možete pročitati na: jutarnji.hr

Foto: Pixabay