Apolitični

Sljedeće godine stiže Toyotin električni automobil pristupačne cijene

Automobil bi se na tržištu pojavio krajem sljedeće godine – dimenzijama će biti malo veći od Corolle, a cijena bi trebala iznositi oko 30 tisuća dolara.

Izvršni direktor Toyote Akio Toyoda jedan je od rijetkih vodećih ljudi automobilske industrije koji ne pokazuje oduševljenje oko elektrifikacije i budućnosti u kojoj bi se cestama trebali voziti isključivo vozila s električnim motorima. Više je puta naglasio kako trenutačni poslovni model automobilske industrije nije održiv ako države nastave sa svojim zahtjevima o zabrani proizvodnje benzinaca i dizelaša.

Automobil bi se u prodaji trebao pojaviti sljedeće godine po cijeni od oko 30 tisuća dolara, tako da bi to trebao biti jedan od najjeftinijih električnih automobila, barem kada su u pitanju vozila poznatijih automobilskih kompanija.

Potpuno električni automobil trebao bi po dimenzijama biti malo veći od Toyote Corolle, a trebao bi se koristiti baterijskom tehnologijom koju je razvio BYD (takve su baterije sigurnije te imaju veću gustoću energije), a za koju je interes pokazao čak i Elon Musk.

Cijeli članak možete pročitati na: zimo.dnevnik.hr

Foto: Pixabay