Apolitični

Sljedeće godine počinje prodaja “najjeftinijeg gradskog električnog vozila na europskom tržištu” – Dacia Spring Electric, samo oko 10 tisuća eura

Dacia Spring Electric najavljena je još kao koncept početkom ove godine, a njena proizvodna verzija službeno je predstavljena jučer. Iz Renaulta (čijoj grupi pripada Dacia) objavili su kako će se automobil na tržištu pojaviti sljedeće godine tijekom, naravno, proljeća te da će donijeti revoluciju na tržište električnih vozila.


Dacia Spring Electric (Foto: Renault)

Sa Springom elektromobilnost trebala bi postati još dostupnija korisnicima, a iako cijena nije objavljena, iz Renaulta kažu kako će to biti najjeftinije gradsko električno vozilo na europskom tržištu. Dok dio medija spominje kako će cijena biti manja od 20 tisuća eura, na Electreku govore o cifri od samo oko 10 tisuća eura (možda će cijena biti takva nakon poticaja za kupovinu e-vozila).

S obzirom na to da mu je cijena u prvom planu, od proljetne Dacie ne treba očekivati neke velike brojke po pitanju snage motora, brzine i dosega te je jasno kako su se u Renaultu fokusirali na razvoj jednostavnog i praktičnog gradskog automobila manjih dimenzija (dužina 3,7 metara).

Cijeli članak možete pročitati na: zimo.dnevnik.hr

Foto: Pixabay