Apolitični

[VIDEO] Slijedi proglašenje Splitskog cvita ove srijede..

Slijedi proglašenje Splitskog cvita ove srijede…

Za to priznanje se “bori” 15 nominiranih, no samo jedna među njima, prva među jednakima, u ruke će dobiti ovo priznanje. Za cijelu manifestaciju glavni je “krivac” Milena Mratinić, predsjednica udruge Naš kvart. 

Evo sjajnih kandidatkinja:

1. Vesna Alebić– ravanateljica Glazbene škole Josipa Hatzea kojoj je cilj  poticanje prijateljstava, kvalitetnih međuljudskih odnosa, te učenje i promicanje glazbe i umjetnosti. Projekt “Manos Blancas”, inkluzija djece s posebnim potrebama u zajednički zbor sa zdravom djecom, koji je svjetski poznat projekt, njezin je budući cilj.

2. Višnja Armanda– liječnik pedijatar, subspecijalist hematolog onkolog, zaposlena na Odsjeku za hematologiju i onkologiju Klinike za dječje bolesti KBC Split.

3. Mirjana Bjelić– rođena je 1951. godine u Livnu, s 15 godina preselila se s obitelji u Kaštela. Radni vijek provela je u Monteru, a iako je u mirovini i dalje se bavi humanitarnim radom. Važan dio njezina života je glazba.

4. Bjanka Bubica Šarić– Rođena je 1976. godine, a već 15 godina trenerica je Splitskih mažoretkinja koje postižu uspjehe na natjecanjima diljem Europe.

5. Ivana Buklijaš– anestezioliginja i avanturistica. Osim što radi u KBC-u Split, članica je HGSS-a, te je, zajedno s kolegama, sudjelovala u brojnim spašavanjima.

6. Olga Granić– profesorica splitske Prve gimnazije koja je sa svojim učenicima pripremila predstavu “Mali dućan strave” koji je, osim u splitskom HNK, gostovao i u Doveru.

7. Aleksanda Kardum– U Splitu je diplomirala na Fakultetu prirodoslovnih znanosti i odgojnih područja, nakon diplome predavala je u omiškoj gimnaziji glazbenu umjetnost. Nakon toga zapošljava se u Centru za autizam na mjestu glazbene terapeutkinje.

8. Mirjana Kučer– Pravnica je po struci, a u udruzi Domine je zaposlena kao izvršna koordinatorica gdje se već punih 15 godina aktivno zalaže za prava žena. Aktivna je i na području euromediterana te već neko vrijeme članica brojnih međunarodnih organizacija, a konkretno predstavnica Hrvatske u Europskom ženskom lobiju za promicanju i zaštiti prava žena.
9. Tašenka Matulović Tabak– rođena je 1942. godine u Pitvama na Hvaru. 42 godine života provela je u prosvjeti, trudila se da knjižnice rade cijeli dan, pomagala potrebitima…

10. Maja Medić– profesorica engleskog i talijanskog jezika, sudski tumač, prevoditeljica, pjevačica u klapi, počasna Vice konzulica Italije u Splitu

11. Katija Meštrović– Splićanka rođena 1972. godine, po zanimanju je učiteljica, a već 20 godina radi kao likovni terapeut-učitelj u Centru za odgoj i obrazovanje Slava Raškaj.

12. Gordana Mijaljica– rođena u Splitu, po zvanju je odgojitelj-savjetnik i radi posao koji voli u Dječjem vrtiću Radost , jedinica Latica.

13. Senka Mrduljaš Pezzi– Diplomirala politologiju i novinarstvo, specijalizirala odnose s javnošću i marketing. Radila kao novinarka , ali velikim dijelom poslovnu karijeru izgradila je radeći u službama informiranja i odnosa s javnošću na: Mediteranskim igrama , Konstruktoru i Brodomerkuru. Danas  je angažirana u  UO Zaklade Kajo Dadić kojoj je misija među ostalim filantropija i stipendiranje učenika i studenata te  razvoj civilnog  društva, a i potpredsjednica je  Županijske lige za borbu protiv raka.

14. Irena Orlović–  urednica i vlasnica splitske izdavačke kuće “Harfa“, nagrađena je za svoju internetsku aplikaciju “Pametnica“, koja sadrži materijale za roditelje i djecu, za poticanje ranog intelektualnog razvoja kod djeteta. Potom je autorica inovativnih igara za poticanje govorno-jezičnih sposobnosti, trenerica je neurolingvističkog programiranja, a u tijeku je i pisanje knjiga.

15. Patricija Vodopija– rođena je 31.12.1970. u Osijeku gdje je 1994. godine diplomirala engleski i njemački jezik i književnost. Nakon studija počela se intenzivno baviti prevođenjem. U proljeće 2009. godine pokrenula je, u funkciji organizatorice i voditeljice, književni projekt „Bookvica“, koji se održava dva puta mjesečno u splitskom klubu „Quasimodo“. U lipnju 2012. godine osnovala je Udrugu za promicanje kulture i umjetnosti „Bookvica“, čija je predsjednica. Do danas je u sklopu programa „Bookvica“ održala više od 140 književnih večeri.

08.03. Svečana dodjela priznanja “Splitski cvit” u Vili Dalmacija