Apolitični

Slavuji Kamerlenga oduševili štovatelje Cocinih pjesama

Slavuji Kamerlenga Vinko Coce održani u Kuli Kamerlengo, još jednom su na pravi istinski i umjetnički način potvrdili kako klege pjevači ne zaboravljaju svog dragog prijatelja, Vinka Cocu.

Kula je uistinu bila premalena za sve koji su htjeli pjesmom pozdraviti trogirskog slavuja koji je svojim pjesmama zbližio mnoge generacije i ljubitelje dalmatinske i klapske pisme.

Slavuji Kamerlenga

U čast Vinku pjesme su mu s poštovanjme došli pjevati Oliver Dragojević, Goran Karan, Jacques Houdek,Tedi Spalato, Giuliano, Miroslav Škoro, Dražen Žerić-Žera, Marko Škugor, Maja Šuput, Grupa Dalmatino, Zorica Kondža, Alen Nižetić, Marina Tomašević, Igor Cukrov, Katarina Rautek, Petar Dragojević, Antonia Mirat, Boris Oštrić, Emma Uvalić, Alen Đuras, Blanka Smoljić, Marjan Zgonc, klape Rišpet, Contra, Tragos, Trogir i Čiovo.

Publika koja je Kamerlengo ispunila do posljednjeg mjesta najvećim je pljeskom pozdravila Olivera Dragojevića koji je pjevao Cocinu omiljenu Oprosti mi pape, te Jacquesa Houdeka koji je pjevao Mirno spavaj Ružo moja.


Na kraju festivala prvi put je izvedena pjesma ”Vidi li se šta odozgar” koju je napisao Nenad Ninčević, autor najljepših Cocinih pjesama, a koju je otpjevao Tedi Spalato uz Cocinu klapu Trogir.
Najljepše Cocine pjesme u izvedbi njegovih kolega koji su se od srca odazvali sasvim sigurno će „slavuje” svrstati u najzapaženije glazbene spektakle ove godine u Hrvatskoj.