Apolitični

Slavonski slikar izlaže u Dubrovniku

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Dubrovnik domaćin je izložbe slavonskog slikara Ivana Šeremeta u dubrovačkoj galeriji Flora pod nazivom „Sve je isto moj gosparu”. U izložbi ovog slavonskog umjetnika koji na likovnoj sceni predstavlja svoj rad više od trideset godina možete uživati u terminu od 17 do 20 sati do 20. listopada.
Premda nije formalno akademski školovan, od samih početaka svog rada dosljedno i redukcionistički radikalno njeguje minimalističko-konstruktivistički pristup slici, objektu, konceptualnoj fotografiji, instalaciji, pa i performansu. U slikarstvu i skulpturi geometričar, minimalist, konstruktivist, koncepcijski blizak baštini, ali uz specifični poetički odmak.
Za njega stručnjaci ističu da pripada manjem dijelu hrvatskih umjetnika koji su se na umjetnički relevantan način referirali na povijesnu zbilju, dohvaćali duhovne odjeke vremena u kojem su živjeli i to bez vremenske zadrške, odmah, smjesta, dok je ta stvarnost još bila „vruća”, ne sluteći da nema smiraja i da ga – kao i sve nas – potom čekaju malne jednako teški tektonski poremećaji s traumatskim posljedicama.
Ako ste u prilici, pogledajte izložbu slika i skulpturnih uradaka Ivana Šeremeta u dubrovačkoj galeriji Flora.
Više u kategoriji: Kultura
Foto: dubrovnik.hr
D. Šabić, mag. nov.