Apolitični

Slavonci ljetuju u dvorištima: Rasprodani su svi PVC bazeni!

Ponovno razbuktavanje pandemije korona virusa i zatvaranje kultnog osječkog kupališta Copacabana zbog renovacija natjerali su Osječane da ljetovanje provedu svojim dvorištima pa su bazeni za napuhavanje postali najtraženija roba u gradu, piše Glas Slavonije.

– Kako mislite, bazen je prodan?! Bila sam tu prije 45 minuta, imali ste ih četiri – u nevjerici je rekla jedna gospođa dok je prošlog vikenda u Pevexu pokušala kupiti ‘napuhanac’.

– Mjesec lipanj i povišene temperature zraka svake godine razlog su za kupnju bazena na napuhavanje ili sklopivih PVC bazena. Ove godine, u odnosu prema prošloj, 2019., imamo znatan porast potražnje i prodaje bazena i opreme za bazene. Najveća je potražnja za PVC bazenima promjera do tri metra. Pokazali su se praktičnima i jednostavnima za postavljanje, održavanje, ne iziskuju velike količine vode, a djeci i odraslima pružaju izvrsnu zabavu. Povećana je i prodaja opreme poput pokrivača bazena, pumpi za filtriranje, filtara za pumpe, ali i oprema za mini dječje dvorišne igraonice poput: trampolina, montažnih ljuljački, pješčanika, tobogana i slično. Možemo pretpostaviti da je razlog tomu globalna situacija s koronavirusom te da se ljudi ipak najsigurnije osjećaju kod kuće, odnosno da su svijest i odgovornost u ovoj situaciji, posebno kada su djeca u pitanju, na visokoj razini – rekao je voditelj marketinga Vinkoproma Marijan Lamešić za Glas Slavonije.

Cijeli članak možete pročitati na: 24sata.hr

Foto: Pixabay