Apolitični

Slavodobitnik 302. Alke Alen Poljak

Slavodobitnik 302. Alke Alen Poljak

Nakon slavlja naČoji, debitant Alen Poljak slavio je pred više od 10 tisuća gledatelja i na 302. Alki. Novi briljantan nastup Poljak je okrunio s dva pogotka u dva te naposljetku i sridom, jednom od tek tri ukupno pogođene gledajući ukupan učinak svih alkara…

Prva trka pretekla je bez pogotka u sridu, ali zato su alkari čak osam puta gađali u dva, sedam puta u jedan uz tek dva pogotka uništa, što je u ukupnom zbroju donijelo 23 punta. Bez sride prošla je i druga trka, s tom razlikom što je ukupan broj punata bio još i manji, tek njih 17. Jedini koji nije ostvario ni teoretsku šansu za pobjedu bio je debitant Frano Talaja, zbog je čega je prerano okončao svoj nastup, piše Ferata.

Uoči treće trke tri su alkara imala po četiri punta (Ante Zorica, Jure Domazet Lošo, Alen Poljak), a na prvu pogođenu sridu čekali smo do nastupa Kristijana Bikića. Jednako uspješno je iza njega gađao i Denis Gugić, što im je donijelo vodstvo s po šest punata. Priliku da ih prestigne prvi je imao Ante Zorica, pogodio je u jedan, nakon njega Jure Domazet Lošo je promašio, ali zato je sjajan bio debitant Alen Poljak koji je sridom postao slavodobitnikom i tako otplovio u alkarsku besmrtnost.

Slavodobitnika Sinjske Alke Viteško alkarsko društvo nagradilo je slavodobitničkim plamencem hrvatske trobojnice, zlatnom plaketom Alke i novčanim iznosom od 40 tisuća kuna, dok ga je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović nagradila zlatnim prstenom s hrvatskim grbom i sabljom. Njegova momka Josipa Vučića Viteško alkarsko društvo nagradilo je zlatnom plaketom alke, dok je od Predsjednice na dar dobio srebrni prsten s hrvatskim grbom i jatagan.

Alen Poljak rođen je 1989. godine, dolazi iz Glavica, a potječe iz alkarske obitelji u kojoj je otac Ante ostao upamćen kao slavodobitnik i to s tri pogođene sride. U povorci je debitirao 2013. godine, a jaše na kobili Kalcit, u osobnom vlasništvu.

Izuzetno zanimljivo bilo je prilikom govora vojvode Ante Vučića koji je pozdravljajući prisutne, između ostalih i pokroviteljicu Predsjednicu Republike Hrvatske Kolindu Grabar Kitarović, premijera Andreja Plenkovića i predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića, pozdravio i izbornika vaterpolske reprezentacije Hrvatske Ivicu Tucka, što je izazvalo dugotrajne ovacije u gledalištu, javlja Ferata.