Apolitični

Graditeljice mira iz udruge DEŠA natječu se u izradi slastica

Radionica – natjecanje i ocjenjivanje u izradi tradicionalnih dubrovačkih slatkih jela, u ozračju blagdana Božića i Nove godine, priređuje Humanitarna udruga Deša iz Dubrovnika ovog ponedjeljka, 14. 12., u 9 sati. Svi ste dobrodošli, a posebno žene, majke, bake i djevojke, na slatko druženje koje ima za cilj u blagdansko vrijeme vratiti duh sjećanja izrade starih slastica, kolača i drugih delicija dubrovačkog podneblja. Prisjetimo se kako Udruga DEŠA djeluje od početka devedesetih godina, nastala s ciljem pomoći ženama u to nestabilno vrijeme kako bi se lakše suočile i nosile s teškoćama u kojima su živjele.

 

Danas sve članice DEŠE svojim djelovanjem doprinose kvalitetnijem životu u zajednici pokrećući pozitivne promjene kroz programe osmišljene kao odgovor na potrebe zajednice, zasnovane na prepoznavanju i očuvanju izvornih prirodnih i kulturnih vrijednosti, izgradnji kapaciteta različitih dionika, većem uključivanju socijalno osjetljivih skupina u održivi razvoj zajednice, iniciranju novih (inovativnih) gospodarskih aktivnosti, poticanju zapošljavanja i zagovaranju građanske odgovornosti i rodne ravnopravnosti.
I danas, kroz sve svoje razvojne projekte, DEŠA je usmjerena na ženu jer žena je, majka ili supruga, uvijek okosnica obitelji, istraživačica i čuvarica tradicije, ali istodobno i pokretačica pozitivnih promjena u obitelji i zajednici. DEŠA vidi ženu kao graditeljicu mira, zagovarateljicu tolerancije i dijaloga, koja gradi bolji i kvalitetniji život u društvu.
I zato dođite u ponedjeljak na Lazarete i družite se sa ženama iz udruge DEŠA.

 

Više u kategoriji: Kulturna baština
Izvor i foto: experience.dubrovnik.hr
D. Šabić, mag. nov.