Apolitični

„Škrinja jubavi” – koncertna večer Vilme Neškovčin

Ugodno rujansko vrijeme s podosta sunca i visokih temperatura zadržava strane i domaće goste na Jadranu. Uz Split i Makarsku, i Trogir također bilježi sjajne turističke rezultate koji su vidljivi iz izvješća gradske turističke zajednice. Nadaju se kako će i sljedeća dva mjeseca biti bogata u dolascima i broju noćenja, pa su stoga pripremili još nekoliko koncertnih i kulturnih događaja. Jedan od njih je skorašnja koncertna poslastica i autorska večer pod nazivom Škrinja jubavi, koja će se u Kuli Kamerlengo održati u četvrtak, 10. rujna s početkom u 20 sati. Zapravo, radi se o autorskoj večeri Vilme Neškovčin, autorice tekstova mnogih hrvatskih glazbenih hitova koje pjevaju najpoznatija glazbena imena hrvatske estrade i čuvari hrvatske glazbene baštine. I baš većina tih glazbenih umjetnika s velikim zadovoljstvom će nastupiti na čarobnoj pozornici kule u gradu koji je u dosadašnjem tijeku kulturnog ljeta imao sjajan programski sadržaj.
Trogirski gala koncert zahvaljujući pisanoj riječi naše Vilme podarit će ponajbolja glazbena imena poput Tomislava Bralića i klape Intrade, zapjevat će i Mladen Grdović, Marko Škugor, Alen Slavica, Ivica Sikirić Ićo i drugi prijatelji. Poetske trenutke večeri upotpunit će dramski prvak, kazališni, te televizijski i filmski glumac, Joško Ševo.
Vilma Neškovčin je skromna i samozatajna Trogiranka koja piše pjesme cijeli život, no, kako kaže, trebalo je u početku više hrabrosti da ih konačno nekome pokaže. Sramežljiva Vilma napisala je stotine pjesama i ne zna koja joj je najdraža, no jedna za nju ima posebno značenje, a to je „Ribar sam stari”. Za nju kaže da je pjesma baš za njenog djeda, njemu je i posvetila jer je bio ribar po obiteljskoj tradiciji kao i njen otac koji se bavio ribarstvom, te je zbog toga pjesma posebna. Inspiraciju pronalazi u moru, suncu, Dalmaciji, djetinjstvu, a da bi pjesma postala hit, treba je napisati s ljubavlju.
Čestitamo Vilmi na brojnim pjesmama što nas zahvaljujući vrhunskim vokalima naših estradnih zvijezda uvijek uveseljavaju.
Više u kategoriji: Glazba; Život
Foto: Facebook.com
D. Šabić, mag. nov.