Apolitični

Škraping – već preko 600 prijavljenih natjecatelja iz 8 država…

Do 11. izdanja međunarodne sportsko-turističke manifestacije Škraping broji se 2o-tak dana, a broj prijava je iz dana u dan sve je veći, tako da je trenutno prijavljeno preko 600 natjecatelja iz 8 država od Slovenije, Mađarske, Italije, Švicarske, Norveške itd. Maksimalan broj je 1200 prijava te se očekuje da će se mjesta vrlo brzo popuniti u sljedećim danima s obzirom na to kako je u prošla 3 dana prijavljeno 200 škrapera.
Škraping utrka će se održati u subotu, 5. ožujka 2016. godine u Tkonu na otoku Pašmanu, dok će Škraping tjedan početi već u nedjelju, 28. veljače 2016. godine s eko-akcijom čišćenja staza i podmorja otoka Pašmana.
Za posjetitelje i natjecatelje u Škraping tjednu također smo pripremili kulturno i gastronomski bogat sadržaj od predavanja i izložbe brodoloma galije kod otočića Gnalića, radionicu za djecu i predstave u režiji kazališta Kerempuh, tradicionalni Sajam otočnih proizvoda s preko 40 izlagača sa skoro svih jadranskih otoka koji će ove godine ugostiti i nekoliko izlagača sa Sicilije sa svojim autohtonim proizvodima.
Dan poslije Škrapinga, u nedjelju, 6. ožujka bit će održan Škrapić – mali Škraping za djecu u organizaciji DV „Ćok” iz Tkona na kojem će sudjelovati preko 200 malih Škrapera iz brojnih dječjih vrtića diljem Zadarske županije.
Prijave će biti otvorene do petka, 26. veljače 2016. godine do 12 h ili ranije u slučaju da se prijavi maksimalan broj natjecatelja.
Organizatori: JKU Prvenj, Općina Tkon, TZO Tkon raduju se vašem dolasku.

Više u kategoriji: Šport, Hobi
Izvor i foto: Škraping Tkon – Otok Pašman/Dino Smoljan/
D. Šabić, mag. nov.