Apolitični

Škraping 2016. – najveća međunarodna trekking utrka u Hrvatskoj

Mjesta za najveću međunarodnu trekking utrku u Hrvatskoj – Škraping Tkon otok Pašman 2016 više nema! Ispravno je prijavljeno maksimalnih 1200 natjecatelja iz 11 europskih država (Slovenija, Mađarska, Italija, Švicarska, Norveška, Makedonija, Slovačka itd.) te više nije moguće izvršiti online prijavu ni uplatu. Škraping utrka će se održati u subotu, 5. ožujka 2016. godine u Tkonu na otoku Pašmanu, dok će Škraping tjedan početi već u nedjelju 28. veljače 2016. godine s eko-akcijom čišćenja staza i podmorja otoka Pašmana. Za posjetitelje i natjecatelje u Škraping tjednu smo također pripremili kulturno i gastronomski bogat sadržaj, od predavanja i izložbe brodoloma galije iz 16. stoljeća kod otočića Gnalića, radionica za djecu i predstave, pa do tradicionalnog Sajma otočnih proizvoda s preko 50 izlagača sa skoro svih jadranskih otoka koji će ove godine ugostiti i nekoliko izlagača sa Sicilije sa svojim autohtonim proizvodima, potvrđuju organizatori.
Dan poslije Škrapinga, u nedjelju, 6. ožujka bit će održan Škrapić – mali Škraping za djecu u organizaciji DV „Ćok” iz Tkona na kojem će sudjelovati preko 200 malih Škrapera iz brojnih dječjih vrtića diljem Zadarske županije.
Pozivamo sve Škrapere koji se nalaze u ovih tisuću i dvjesto sretnih da se dobro pripreme za ovo jedinstveno športsko-rekreativno druženje. Dodajmo kako će se u subotu u 20 h održati svečani program proglašenja pobjednika koji će od 22 h postati Škraping party uz Zaratino band i DJ Fideliusa.
Organizatori: JKU Prvenj, Općina Tkon, TZO Tkon Škraping Team pozivaju vas na ovaj privlačan otok na zajedničko druženje jer ste svi pozvani.

Više u kategoriji: Šport; Hobi
Izvor i foto: Dino Smoljan/Škraping Tkon – Otok Pašman/
D. Šabić, mag. nov.