Apolitični

Školovana glazbenica Daria Hodnik predstavlja treći singl „Jedina te poznajem”

U hrvatskom glazbenom svijetu poznaju se vrhunske vrijednosti pa se zna da je jedna od najboljih ženskih vokala na domaćoj glazbenoj sceni vrhunska Daria Hodnik. Ovih dana užurbano se priprema publici predstaviti treći samostalni singl „Jedina te poznajem”. Ovog puta radi se o dvostrukoj audio i video premijeri budući da se istovremeno premijerno predstavlja pjesma i pripadajući video spot.
Autor glazbe je Dragan Brnas Fudo, tekst je pisao Predrag Martinjak Peggy, dok su za aranžman zaslužni iskusni Ante Gelo i Marijan Brkić Brk. – To je zapravo provjerena ekipa koja za mene radi -ističe Daria – u njih beskrajno vjerujem. Redateljski posao oko spota obavio je Goran Kovačić.
Uz samu pjesmu vezuje se i jedna zanimljivost, naime, ona je bila namijenjena za muškog izvođača – ističe Darija i dodaje:
– „Jedina te poznajem” bila je u prvom obliku namijenjena muškom izvođaču, ali se meni toliko dopala da sam je „otela” autorima Draganu Brnasu Fudi i Predragu Martinjaku i uz mušku snagu i energiju podarili smo joj i žensku nježnost i senzibilnost – priznala je Daria.
– Iznimno mi je zadovoljstvo da smo inicijalnu ideju oko pjesme dobili od našeg velikog prijatelja i dugogodišnjeg suradnika Ante Gele, koji je na pjesmi odsvirao i akustične gitare. Marijan Brkić Brk, naš veliki i iskreni prijatelj i suradnik, uobličio je aranžman i pjesmi dao jedan čvršći rock zvuk, koja joj doista leži. Bila mi je čast da su nam se na snimanju spota pridružili Ante Gelo, Robi Vrbančić, Dado Marinković i Vedran Baotić, jer iznimna je privilegija glazbenike svjetskoga ranga imati uza sebe. Od srca se zahvaljujemo Mariju Petrekoviću, koji nam je velikodušno pomogao oko lokacije i prostora za snimanje, i kao i uvijek „uprava je bila na usluzi” – dodala je Daria.
Dodajmo pri kraju glazbene najave da je Daria školovana glazbenica koja je zanat kalila kao jedna od najpoznatijih pratećih vokala, sazrela je u samosvjesnu glazbenicu koja pomno bira suradnike i pjesme ne odstupajući ni milimetra od definicije kvalitete kojom se želi predstaviti. Puno sreće Dariji Hodnik u nadi da je uskoro vidimo u ulozi prvog vokala negdje na pozornicama Dalmacije.
Više u kategoriji: glazba
Izvor i foto: Hamar media Zagreb
D. Šabić, mag. nov.