Apolitični

Škoda na vrhu svijeta!

Škoda je u velikim problemima. No to ne znači ništa loše, već baš suprotno – radi se o problemima najbolje vrste – pogotovo u današnje vrijeme, kada je tržište automobila pretrpano sa svim i svačim. Naime, ovaj češki proizvođač nakon tko zna koje omanje revolucije po redu ima poteškoća odgovoriti na sve veću potražnju i u svojim pogonima jednostavno ne stigne proizvesti nemile količine automobila koje se od Škode očekuju na tržištu (tj. među kupcima).

Radni šef VW-Grupe, g. Bernd Osterioh izjavio je kako preseljenje dijela Škodine proizvodnja u Njemačku ne rješava probleme. Jer Škoda kao marka sve jače grabi prema tituli najprofitnije marke V.A.G. grupacije, što se pak potvrđuje i s brojkama.

Naime, Škoda je u smislu proizvodnje i prodaje već prešišala Audi unutar Grupe te je time postala druga najprofitabilnija jedinica nakon Porschea. Zato je taj proizvođač već dobio packe od gazda s „one strane“ Volkswagenovog imperija. Ali Česi se i dalje ne daju smesti ni pod razno, već grabe sve dalje i dalje te postaju respektabilnom silom unutar Volkswagenove globalne hobotnice.

Cijeli članak možete pročitati na: automobili.hr

Foto: Pixabay