Apolitični

Škoda Auto DigiLab postaje Škoda X: novi centar za digitalne usluge u automobilima

Digitalne usluge igraju sve važniju ulogu u automobilima, kao iu drugim sferama. Škoda već dugo ulaže u ovo područje i svojim kupcima nudi niz usluga. Ove usluge će se sada razvijati pod markom Škoda X

Većina postojećih digitalnih usluga češkog proizvođača automobila ostaje u portfelju Škode X, ali s objavom novog imena, tvrtka je također uvela značajne nove značajke. Prva je usluga Pay to Fuel, koja korisnicima omogućuje plaćanje točenja goriva na benzinskoj postaji putem infotainment sustava automobila.

‘Još jedna novost je usluga pod nazivom Offers, što znači ponude za kupce i vozače Škoda automobila prilagođene doslovno njihovoj trenutnoj poziciji. Benzinske postaje mogu privući vozače popustima ili čak besplatnom kavom u zamjenu za korištenje njihovog posla. Ova digitalna usluga zahtijeva intenzivnu komercijalnu aktivnost s naše strane, a sa svakim pružateljem usluga razgovaramo o tome što mogu ponuditi našim korisnicima’, kaže Pelant, opisujući novu uslugu koja radi u deset zemalja i trenutno isporučuje preko stotinu atraktivnih ponuda izravno na kupcima putem infotainment sustava njihovog automobila.

Uz rebranding, Škoda X je također predstavila skladište baterija, gdje se iskorištenim baterijama iz električnih automobila Škoda daje ‘drugi život’. Ova skladišta mogu se instalirati na primjer u stambenim naseljima ili svugdje gdje nema objekata za punjenje automobila.

Cijeli članak možete pročitati na: tportal.hr

Foto: Škoda