Apolitični

Skijanje kao stil života

Skijaška sezona započela je u prosincu, a u to vrijeme Hrvati već tradicionalno pohode svoja omiljena skijališta i uživaju u skijaškim zabavama ili u obiteljskoj idili na snijegu. Mnoga svjetski poznata europska skijališta pružaju dobru zabavu i odmor za čitavu obitelj, no puno njih će se ove godine odlučiti i na hrvatske staze koje su ipak nadohvat ruke. Samo da bude snijega, bit će i radosti.
Najveći broj naših skijaša zimske odmore provodi u Austriji, iako hrvatski zimski turizam ima nekoliko skijališta: Platak, Bjelolasica, Sljeme, Čelimbaša i Tršće, skijalište na Kupresu, Blidinju i još neka u susjednoj BiH. Među najpoznatijim je Sljeme, aktivno zagrebačko skijalište i sanjkalište, a u blizini Rijeke smjestilo se ugodno skijalište, mjesto odmora i zimskih radosti, Platak. Postoje još neka kod nas, ali trenutno bez snijega i gostiju. Francuska slove kao najpoželjnija za skijanje i zabavu, dok su austrijska nekako bliskija zbog udaljenosti i najbržeg dolaska. Njihove staze su duge i pružaju vrlo ugodno skijanje, a uz brzinu i kratke zavoje uživate i u lijepim pogledima. Oko Nove godine se očekuju nove padaline bijelog pokrivača koji će izmamiti skijaše i ljubitelje snježnih radosti na brojna skijališta i skijaške centre jer su blagdani i godišnji odmori, a i obiteljski posebni trenutci.
Na kraju vam donosimo foto galeriju s Kupresa gdje je visina snijega tridesetak centimetara. To mjesto Dalmatinci rado posjećuju i uživaju u toplom vinu i gurmanskim delicijama kupreške visoravni.

Više u kategoriji: Hobi; Život
D. Šabić, mag. nov.