Apolitični

Sjajno započeo Omiš guitar fest

Omiški hotel Plaža vrvio je brojnim gostima i uzvanicima koji su došli prisustvovati i uživati u otvorenju ovogodišnjeg 7. međunarodnog festivala gitare Omiš Guitar Fest 2016. Festival je otvorio jedan od najpopularnijih gitarista s ovih područja – Vlatko Stefanovski, za kojeg se uistinu tražila karta više, što pokazuje da je projekt internacionalne vrijednosti u svom vrhuncu. S tim je posebno bio zadovoljan idejni začetnik ovog festivala, profesor Neno Munitić, koji je i ove godine uspio okupiti sjajna gitaristička imena te vrlo kvalitetno upotpuniti nekoliko dana druženja u gradu na Cetini. Donosimo i prva razmišljanja akademskog glazbenika, gospodina Munitića, koji nije krio zadovoljstvo početkom ovogodišnjeg izdanja festivala gitare.

Evo što nam je kazao u prvoj izjavi:
– Ljubitelji glazbenog stila Vlatka Stefanovskog sinoć su se prepustili njegovim notama do kasnih večernjih sati. Nastupom najpopularnijeg balkanskog gitarista zainteresirali smo različitu publiku Omiš Guitar Fest-a, što potvrđuje interes posjetitelja za posjetom preostala četiri festivalska dana. Novost je da je ovogodišnji festival ujedno i najmnogoljudniji po broju natjecatelja. Čak 250 glazbenika iz svih krajeva svijeta pristiglo nam je pokazati svoje glazbeno umijeće.
Pozivamo, stoga, sve ljude željne zvuka gitare i opuštene atmosfere da nam se pridruže do 23. travnja na nekom od nadolazećih dana jer će se u festivalskom programu uistinu pronaći za svačiji ukus po nešto!
Iskrenu zahvalu upućujemo svima koji su prepoznali vrijednost ovog međunarodnog, glazbeno-kulturno-umjetničkog festivala i podržali njegovu organizaciju u punom smislu riječi.

Više u kategoriji: Glazba; Život
D. Šabić, mag. nov.