Apolitični

Sjajni Prljavci raspjevali Makarsku

Sjajni Prljavci raspjevali Makarsku, kratko bi se moglo zažeti nakon sinošnjeg velebnog koncerta. Vrhunska produkcija, atraktivan nastup, pjesme koje svi znaju i pjevaju… Naprosto koncert za koji slobodno možemo kazati da je jedan od najboljih rock nastupa koje je Makarska vidjela i čula.
Sjajnim koncertom „Prljavog kazališta“ na gradskoj rivi kulminiralo je jučerašnje obilježavanje Dana pobjede, Dana domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u Makarskoj. Legendarno prljavci održali su koncert koji će Makarska dugo pamtiti. Doslovce prepuna gradska riva pjevala je s Mladenom Bodalcem , Jasenkom Hourom i ekipom hitove koji su obilježili generacije i ispisali ponajbolje stranice povijesti hrvatskog rock & roll-a.

Sjajni Prljavci raspjevali Makarsku

Radio Dubrava, Lupi petama (sve za Hrvatsku), Mojoj majci (Ruža hrvatska), Mi plešemo…, razgalili su tisuće oduševljenih posjetitelja. Izvanredna atmosfera, vrhunska dinamična svirka zagrebačkih rockera koji i nakon skoro četiri desetljeća glazbene karijere zrače energijom koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Vrhunska produkcija, atraktivan nastup, pjesme koje svi znaju i pjevaju… Naprosto koncert za koji slobodno možemo kazati da je jedan od najboljih rock nastupa koje je Makarska vidjela i čula. Teško da je mogao biti bolji izbor za dan kada slavimo Oluju – hrvatsku pobjedu nad pobjedama. Priliku da zasvira s legendama dobio je i jedan mladić iz publike, a pred sam kraj koncerta Bodalec je pozvao mlađi dio publike iz prvih redova da im se pridruži na bini.

Prljavo kazalište …


Za dobro zagrijavanje publike pobrinula se makarsko – norveška rock skupina predvođena gitaristom i pjevačem Halgeir-om Lie-om (Antonino Šimić – bas gitara, Vitomir Grubišić Vito – gitara i Siniša Pantelić Čićo – bubnjevi), repertoarom pretežito sastavljenim od skladbi rolling Stones-a i Creedence Clearwater Revival –a, uz poneki rock standard i malo Doors-a. Iskren nastup koji je osvojio simpatije publike.
Sam koncert „Prljavog kazališta“ potom je najavio dogradonačelnik Makarske Miroslav Družijanić sa kratkim govorom, prisjetivši se legendarnog koncerta „prljavaca“ na trgu Bana Jelačića u Zagrebu krajem 80-ih, te čestitavši svima Dan pobjede.
Promet gradskim središtem bio je u potpunosti zatvoren već od ranih poslijepodnevnih sati, a Makarani i brojni gosti mogli su uživati u bogatoj gastronomskoj i trgovačkoj ponudi duž cijele rive od hotela Biokovo do glavnog mula. Šteta samo što je i ovoga puta izostalo vidljivije obilježavanje nacionalnim simbolima, kako na samoj sceni tako i duž cijele rive. Ipak je to Dan pobjede – nije valjda da se nečega sramimo. Inače, tijekom dana gradske su vlasti, nakon jutarnje promenade Gradske glazbe, protokolarno obilježili 21. godišnjicu Oluje polaganjem vijenaca kod Spomenika hrvatskom branitelju i Spomenika prvom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, a u 20 sati u crkvi svetog Marka održana je sveta misa za Domovinu.