Apolitični

Sjajni biciklisti iz grada alkara

Biciklisti Sinja, kao članovi biciklističkog kluba „Vlaji” prvi dio XC Zimske lige Dalmacije završavaju s još jednim odličjem.
Na najjužnijoj XCM stazi u Lijepoj Našoj u Konavlima protekle je nedjelje održano XCM Maraton utrka „Konavle 2015.” koja je ujedno i 4. kolo XC Zimske lige Dalmacije. Sunčano vrijeme i ugodna temperatura i na ovu su utrku privuklo velik broj biciklista, pa je njih 140 startalo iz središta Čilipa.
U savladavanju staze duge 30,6 km s dosta uspona po novo označenoj i raskrčenoj, jako zanimljivoj stazi sudjelovala su dva člana sinjskog kluba te su ostvarili odlične rezultate. Već spomenuto odličje u Sinj je donio biciklist Ivan Brčić koji je stazu odvozio u vremenu 1:37:29 te tako osvojio drugo mjesto u kategoriji od 20 do 30 godina s malim zaostatkom od 14 sekundi za prvoplasiranim kolegom u istoj kategoriji.
I drugi biciklist Ivan Bašić ostvario je odličan rezultat vozeći ovu zahtjevnu stazu s vremenom 1:37:30 što je jednu sekundu za klupskim kolegom. Ivan Bašić je u kategoriji +40 godina ovim vremenom osvojio peto mjesto. Biciklistima slijedi nekoliko tjedana blagdanskog odmora, a potom u drugoj polovici siječnja odlaze u Makarsku na zanimljive staze biokovskog kraja.

Više u kategoriji: Šport; Hobi
Izvor i foto: ferata.hr
D. Šabić, mag. nov.