Apolitični

Sjajan uspjeh Kamešnica cycling team-a na utrci kupa HR

Sjajan uspjeh Kamešnica cycling team-a na utrci kupa HR

Proteklog vikenda, točnije u nedjelju 23. travnja, u Trogiru se vozila XCM utrka u sklopu utrka kupa Republike Hrvatske u MTB maratonu.
Domaćini iz BK Kairos-a, kao organizatori, i BBK Orlov krug, kao suorganizatori, organizirali su vrhunski događaj od velikog značaja za razvoj biciklizma u našoj županiji, ali i cijeloj državi.
Svi zajedno su krenuli na jednu razinu više, sve se to vidjelo na izvanredno pripremljenoj stazi na području Trogira i Čiova, gdje je uz veliki trud u krševitom morskom kraju napravljena atraktivna i tehnički zahtjevna staza. Sama utrka i staza privukla je veliki broj natjecatelja iz RH, ali i iz susjednih zemalja. Na spomenutoj zahtjevnoj stazi startala je utrka pod nazivom ‘2 Islands on 2 wheels 2017’, gdje su natjecateljske kategorije svoje snage odmjeravale na 2 odvožena kruga, a svi rekreativci isto su činili u jednom krugu.
Kamešnica cycling team na utrci je imala 3 svoja predstavnika u različitim kategorijama, a kući su se vratili s jednom medaljom i novim bodovima u kupu.
Najuspješniji biciklist Kamešnica cycling teama bio je Ivan Brčić koji je izvrsnom vožnjom u cilj došao kao drugi u kategoriji Sport.
Veliku spretnost i volju još jednom je pokazao i predsjednik Ivan Bašić osvojivši 5. mjesto u kategoriji Master B. Izvrsne rezultate ostvario je i Tino Bašić odvozivši utrku kao 14. u kategoriji Rekreacija, ali uz izuzetno jaku konkurenciju.
Kamešnica cycling team ne miruje, treninzi su u tijeku, a već ovog vikenda čekaju ih neke od novih utrka, pa će tako članovi 29. travnja sudjelovati na cestovnom usponu na Biokovo, a 30. travnja na jakoj XCO UCI C2 utrci u Vodicama, te 1. svibnja na maratonu ‘Vransko jezero’.