Apolitični

Sjajan koncertni tjedan u Zagrebu: Stižu EODM, The Lemonheads, Julien Baker i Skunk Anansie

Nakon stanke uzrokovane pandemijom covida-19, velika glazbena imena napokon su krenula na dugoočekivane turneje

Američka kantautorica te multiinstrumentalistica Julien Baker dolazi u Zagreb, u Tvornicu kulture u ponedjeljak, 2. svibnja 2022. Ova mlada umjetnica iz Memphisa poznata je po jako osobnim stihovima, katarzičnom pisanju tekstova, dok je njezina glazba svrstana pod indie rock, folk i alternative žanrove. 

Ulaznice su u pretprodaji po cijeni od 100 kuna, a na dan koncerta stajat će 120 kuna.

I američki indie heroji, grupa The Lemonheads predvođena Evanom Dandom, vraćaju se u Zagreb, u Vintage Industrial Bar u utorak, 3. svibnja 2022. Bend dolazi u sklopu “It’s a Shame About Ray” obljetničke turneje kojom slave 30 godina legendarnog albuma, a svirat će ga u cijelosti.

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 120 kuna do 2. svibnja, a na dan koncerta 140 kuna.

A u Tvornicu kulture u nedjelju, 8. svibnja 2022., na klupski koncert vraćaju se legendarni američki rock’n’roll divljaci, Eagles of Death Metal. Već ranije rasprodali su Boogaloo i Tvornicu, ostavljajući iza sebe znojne klubove nakon višesatnog rock’n’roll ludila. U Hrvatsku ovoga puta dolaze u sklopu svjetske turneje kojom obilježavaju 24 godine djelovanja, a nastup u Tvornici bit će jedini u regiji.

EODM se vraća u klub koji dobro poznaju, pred vjernu publiku koje je sa svakim novim dolaskom sve više. Kao predgrupa nastupit će Dead Sara. Iako su aktivni na sceni Los Angelesa od ranih 2000-ih, alt-rock bend Dead Sara probio se tek 2011. sa singlom “Weatherman”.

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 170 kuna. Ostane li ih, na dan koncerta stajat će 200 kuna.

U Zagreb stižu i britanske rock ikone Skunk Anansie, koje u zagrebačkom Domu sportova gostuju 13. svibnja 2022. Bend je krenuo na veliku europsku turneju koju su otvorili u Španjolskoj, a obići će sve od Islanda, Portugala, Njemačke, Italije do zemalja Beneluksa ili primjerice Francuske.

Dosad kupljene ulaznice vrijede za novi termin 13. svibnja. Ulaznice su u prodaji po cijeni od 230 kuna, dok će na dan koncerta za ulaz trebati platiti 260 kuna.

Službena prodajna mjesta za navedene koncerte su Dirty Old Shop (Tratinska 18), Rockmark (Ul. Hrvatske bratske zajednice 4), Aquarius CD Shop (Varšavska 13), Dallas Music Shop Rijeka (Splitska 2a), sva prodajna mjestima Eventima i online www.eventim.hr.

Cijeli članak možete pročitati na: jutarnji.hr

Foto: Pixabay