Apolitični

Sinovi ravnice i Sandra Bagarić: „Bagrem”

Ovih dana Sinovi ravnice zatvaraju jedno poglavlje, a ujedno otvaraju i novo!

Spotom za pjesmu „Dunav gospodari”, zatvorit će priču oko albuma „Ljubavnici”, a poglavlje kojim sigurno koračaju u budućnost i najavljuju rad na novom albumu obilježit će pjesma „Bagrem” koju su snimili u duetu s izuzetnom pjevačicom Sandrom Bagarić.
Pjesma Bagrem jedna je od pjesama iz serije Nove TV „Zlatni dvori”, a nakon premijernog prikazivanja prije pet dana, na YouTubeu je pregledana već skoro 60 000 puta.
– Kada se spoje Sinovi ravnice i Kneginja čardaša, dobije se emocija s mirisom bagrema, pjesma s porukom u kojoj će svako srce prepoznati svoju ljubavnu priču. – zadovoljna suradnjom sa Sinovima ravnice rekla je Sandra Bagarić.

Sinovi ravnice i Sandra Bagarić „Bagrem”

 

– Pjesma „Bagrem” nastala je prije samog emitiranja serije „Zlatni dvori“. Napisao sam je po naputcima producenata i pisaca serije. Ljubavna je to pjesma, koja zbližava privatno i poslovno, likove Anu i Petra. Ima elemente narodnog, starogradskog melosa i dašak tipične slavonske lirike. Pjesma je doživjela nekoliko preobrazbi, s obzirom na scenarij i kasnije samu izvedbu Sandre Bagarić i Sinova ravnice. Kao autoru i kompozitoru, bio mi je užitak raditi s glumcima serije i vrhunskim glazbenicima koji su doprinijeli prekrasnoj atmosferi koja prožima pjesmu „Bagrem”. Vjerujem da će Sandra Bagarić i Sinovi ravnice ostaviti trag s ovom pjesmom na hrvatskoj glazbenoj sceni, i prenijeti duh Slavonije širom lijepe naše. – rekao je Boris Đurđević.

Sinovi ravnice

– Pjesma „Bagrem” budi strast za pjevanjem. Prekrasna ljubavna pjesma čiji tekst i melodija su mi na prvu ušli kako u uho, tako i u srce. Velika mi je čast biti dio ovoga dueta sa ženom kao što je Sandra Bagarić. Zaista se osjeti da u ovome ima pregršt emocija i ljubavi. Mislim da smo se savršeno uklopili u cjelokupnu slavonsku idilu same serije „Zlatni dvori” i uvjeren sam da će svi to prepoznati i osjetiti na pravi slavonski način. – rekao je Marijan Novoselac

Snimanje spota za pjesmu Bagrem je u pripremi, a do tada, Sinovi ravnice su odlučili zatvoriti poglavlje svog albuma „Ljubavnici” i to spotom za pjesmu „Dunav gospodari”.
Spot je sniman u samom centru grada Vukovara, na vodotornju i na prekrasnoj vukovarskoj Adi, poznatijoj još kao pjeskoviti otok na Dunavu.

Na pjesmu koju su otpjevali Sinovi ravnice osvrnula se ovog puta i autorica teksta, Valerija Đurđević.
– „Dunav gospodari” jedna je od najznačajnijih pjesama koje sam napisala. Svaki put kad je slušam suze same teku. Boris je zaista pogodio emociju koju sam izlila u stihove, a kad sam prvi put vidjela spot, osjetila sam pomiješane osjećaje tuge, ponosa i sreće. Ovu pjesmu posvetila sam svom rodnom gradu Vukovaru. Tamo sam provela svoje rano djetinjstvo, često mu se vraćam i dok sam tamo, osjećam da sam se vratila sebi. Dunav zaista u svima nama živi, gospodari, a kad god poželim sjetit se Slavonije, s Borisom uživam u domaćem kulenu i rakiji koji krijepe dušu. Hvala dečkima iz Sinova ravnice što tako divno izvode ovu pjesmu, jako sam ponosna i nadam se da će pjesma postati evergreen.
Redatelj spota je dugogodišnji suradnik i prijatelj Darko Bušnja, a asistent mu je bio Vladimir Andrić.
– Samo snimanje spota bio je doživljaj sam za sebe. Od prekrasne plaže na vukovarskoj Adi, vožnje po Dunavu do prekrasnog pogleda s vukovarskog vodotornja. Svi ćemo upamtiti taj pogled, pogotovo pojedinci iz benda koji imaju strah od visine, ali dečki su stisli zube i odradili odlično snimanje.- rekao je Darko Bušnja.