Apolitični

U Sinju danas Hrvatsko prvenstvo mladih robotičara

U Sinju danas Hrvatsko prvenstvo mladih robotičara

U sinjskoj sportskoj dvorani danas se od 11 sati započinje  Hrvatsko prvenstvo mladih robotičara. Između ostalog, sudionici će se natjecati u robotičkoj alki.


Već šest godina hrvatski mladi robotičari prezentiraju hrvatsko znanje i kulturu na svjetskim natjecanjima iz robotike. Ekipe na natjecanjima, osim poznavanja robotike, prezentiraju svoj grad i zemlju iz koje dolaze. Na SP RoboCup2016 Junior u Leipzigu, gdje je sudjelovalo 3500 natjecatelja iz 40 zemalja, mladi hrvatski robotičari osvojili su 11 odličja za Hrvatsku i tako ‘pomeli’ konkurenciju te postali svjetski prvaci, a nedavno i pobjednici Otvorenog prvenstva Njemačke.
Hrvatsko prvenstvo mladih robotičara održava se u Sinju, u subotu 11. ožujka, na kojem će sudjelovati preko 200 natjecatelja iz cijele Hrvatske. Jedna od 11 disciplina je i viteška igra ‘robotička alka’ – simbol hrvatske pobjede i spajanja suvremenosti s hrvatskom tradicijom, koja će na SP-u u srpnju u Japanu biti predstavljena cijelom svijetu. Subotnji pobjednici u Sinju odlaze kao hrvatska reprezentacija u Japan, Nagoya, koncem srpnja ove godine.
Program pola sata prije početka natjecanja (11 do 11:30 sati):
Uvodna riječ Lejdi Oreb, HTV urednica i voditeljica
-Hrvatska himna – Klapa Sinj
-Pozdravna riječ Zlatko Ževrnja, župan Splitsko-dalmatinske županije
-Pozdravna riječ Igor Vidalina, povjerenik Grada Sinja
-Pozdravna riječ Stipe Jukić, predsjednik VAD-a
-Obraćanje pokrovitelja
-Blagoslov fra Gabrijel Hrvatin Jurišić
-Klapa Sinj – Sinjske mažoretkinje (osam puta europske prvakinje)
-Otvorenje natjecanja alkarski vojvoda RoboCupa.
Natjecanje će završiti u 18 sati. Među oko 220 dječaka i djevojčica bit će veliki broj djece iz Sinja i ostatka Dalmacije.