Apolitični

Sinjski umirovljenici u Radmanovim mlinicama

Sinjski umirovljenici pomno su pripremali odlazak u Radmanove mlinice gdje su osvježili svoja sjećanja na školske dane i druženja.

Ugodna sunčana nedjelja 26. Lipnja bila je pravo vrijeme za izlet u prirodu ili na kupanje. Takvu prigodu često koriste članovi Udruge umirovljenika Sinj. Njih 40-ak odlučilo se za ljepotu Cetine, zaleđe Omiša i poznate Radmanove mlinice.


Sinjski umirovljenici guštaju u prirodi

Ovo je njihov tradicionalni pohod ovom prekrasnom kraju i susret s umirovljenicima s makarskog područja. Cjelodnevno druženje proteklo je u zabavi, jelu i piću i balotanju. Nakon ugodnog jednodnevnog druženja na Radmanovim mlinicama uslijedio je povratak u Sinj preko Gata, pa Blata na Cetini, Novih sela, Ugljana i Trilja.
Iz Udruge umirovljenika Sinj ističu kako je ovo jedan od ljepših izleta, uz najavu kako će se za iduće balotaške susrete bolje pripremiti i žene i muškarci, kako bi uzvratili Makaranima.
Za manifestaciju Dana Sinjske alke i Velike Gospe, Udruga priprema zanimljive programe, a jedna je i svečana skupština Udruge umirovljenika Sinja.