Apolitični

Sinjski Krnjevali zavladali gradom

Na sinjskoj Pijaci proteklog vikenda upriličena je svečana primopredaja ključeva grada koje je predsjedniku Krnjevalske udruge Ivanu Miloševiću – Sakiju uručila gradonačelnica Sinja Kristina Križanac, koja je novoj vlasti zaželjela puno zdravlja, sreće i uspjeha u vladanju gradom. Uz zainteresirane građane, po izuzetno hladnom i burnom vremenu primopredaji ključeva Grada nazočili su dogradonačelnik Zlatko Ugrin i članovi vodstva Krnjevalske Udruge grada Sinja kao i manji broj sugrađana.
Odmah po preuzimanju ključeva Grada, sinjski krnjevali zasukali su rukave i počeli s pripremama krnjevalskih događanja. Od onih gastronomskih valja spomenuti tradicionalne – Tripicijadu i Arambašijadu, kao i maskenbal za mlade i odrasle. Krnjevalska udruga upriličit će i Večer sjećanja, koja će se održati 27. siječnja, kada će se prisjetiti jednog od osnivača navijačke skupine „Maligani”, člana klape Sinj i člana Krnjevalske udruge grada Sinja Tonća Nikolića Malore.
Ostale navedene aktivnosti na rasporedu su do 9. veljače 2016. Spomenimo kako će Krnjevalska udruga grada Sinja sudjelovati i u 2. Smotri maškara koju organizira Sinj. I ove godine Sinjani žele pokazati kako stoljetna tradicija mačkaravanja ne može i neće odumrijeti dok je zaljubljenika i ljubitelja pokladnih svečanosti.

 

 

Više u kategoriji: Kulturna baština
Izvor i foto: ferata.hr
D. Šabić, mag. nov.