Apolitični

Sinjski kazališni glumci predstavama obilaze Švicarsku i Njemačku

Sinjski kazališni glumci, živahni i aktivi tijekom cijele godine, potvrđuje i informacija koja govori da je nakon nastupa na 59. Zmajevim dječjim igrama, gdje su sve prisutne u prepunoj staroj dvorani Sterijinog pozorišta oduševili dječjom predstavom „Ježeva kućica” uslijedio posjet gradu heroju Vukovaru, gdje su položili vijenac i upalili svijeće za sve poginule i umrle branitelje.
Sinjski kazališni glumci predstavama obilaze švicarsku i Njemačku i tako već nekoliko godina, uspješno predstavljajući birani repertoar predstava koje lijepo upijaju u spomenutim zemljama. No prije odlaska istaknimo da su prilikom posjeta Vukovaru posjetili Udrugu branitelja Sajmišta, gdje nas je primio i ugostio predsjednik Nikola Tarle sa suradnicima, kazao nam je predsjednik sinjskih kazalištaraca Željko Viculin, dodavši da su se u ugodnom druženju zadržali više od sat vremena nakon čega je uslijedio povratak u Sinj.

Sinjski kazališni glumci predstavama obilaze Švicarsku i Njemačku


Odmor je trajao kratko. Već ove srijede (15. lipnja) krećemo put Švicarske i Njemačke gdje imamo dogovorene nastupe i to:
17.06. u Spreitenbachu predstava „Borba za Cetinu” u 20 h, i „Cinco i Marinko” u 21.30
18.06. nastupamo u Stuttgartu u dvorani Hrvatske kulturne zajednice u 19.30 s predstavom „Cinco i Marinko”
19.06. gostujemo u Munchenu u Hrvatskoj katoličkoj župi u 19 h s predstavom „Izbori za lokalnog šerifa”, kaže nam Željko koji obećava kako da će uz pomoć kulture na profesionalan način promovirati cetinski kraj, Dalmaciju, i cijelu Lijepu Našu zahvaljujući dobro uigranim predstavama, ljubavi prema amaterskom kazalištu i svom kraju.
Sinjski kazališni glumaci najavljuju povratak za utorak, 21. lipnja, a mi se nadamo kako će sinjski glumci, kao i do sada, očarati „našu publiku” po europskim zemljama. Čestitke upućujemo unaprijed!

Foto: Željko Viculin