Apolitični

Sinjski dan u Kostanju!

Sinjski dan u Kostanju!


Izuzetno zanimljiv vikend imali su sinjski kazalištarci u Zagrebu.
30.travnja, na poziv Hrvatskog sabora kulture, nazočili smo 6. Razglednici HSK u Velikoj dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu, na kojoj su predstavljena najbolja amaterska ostvarenja u protekloj godini.


Dan poslije, 1. svibnja na poziv Mirjane Sačer Bobanac posjetili smo umjetničku koloniju “Štagalj” u Kostanju kod Vrbovca, gdje je skoro cijeli program bio posvećen Sinju i Cetinskoj krajini.
Pred stotinjak uglednika iz dramskog, književnog i muzičkog miljea Zagreba, Hrvatske i nekolicinu iz inozemstva, mogli su se čuti stihovi naše Irene Grubišić Čabo, koje je interpetirala dramska i glazbena umjetnica Kostandinka Velkovska, zatim nastup člana opere HNK-Zagreb, našeg Zlatka Jelinčića, i što je bilo posebno iznenađenje za sve prisutne izvedba naše nagrađivane komedije “Cinco i Marinko”, koju su prisutni na kraju pozdravili dugotrajnih aplauzom.


Toliko pozitivnih komentara na našu izvedbu od davno nismo dobili.
Bila je to istinska promocija Sinja i Cetinskog kraja u Umjetničkoj koloniji “Štagalj” nadomak Zagrebu.
Ovim putem zahvaljujemo svima prisutnima na riječima podrške, kao i našim domaćinima gđi. Mirjani Sačer Bobanac i njenom suprugu Davoru na toplom dočeku, kao i pozivu na ponovno gostovanje.