Apolitični

Sinjski „Cinco i Marinko” najbolji na smotri amaterskih kazališta

U gradskoj kino dvorani u Trilju proteklog vikenda održana je 56. smotra amaterskih kazališta koju je u suradnji s Hrvatskim saborom kulture organizirala Dramska udruga „Most” iz Trilja, a na kojem je sudjelovala Zajednica amaterskih kazališta Splitsko-dalmatinske županije s 4 predstave. Prema ocjeni selektora Joška Ševe, profesora na Akademiji dramskih umjetnosti i glumca, najbolja predstava bila je „Cinco i Marinko” Sinjskog pučkog kazališta. Riječ je o komediji autora Mate Matišića koju je na scenu postavio Željko Viculin, koji igra ulogu Cince, dok je Marinka utjelovio Miljenko Vardić.
– Nastavlja se lipa bajka o Cinci i Marinku. Nakon, mogu kazati veličanstvene premijere u Sinju, dobili smo još jedno veliko priznanje za naš rad i trud. Ova nagrada nam je i posebna, jer dolazi u godini kada slavimo našu veliku obljetnicu, 60 godina rada i djelovanja – kazao je Željko Viculin, koji je dobio nagradu za najbolju mušku glavnu ulogu i za najbolju režiju.


Na smotri su dodijeljena priznanja i nagrade i u drugim kategorijama. Uz Željka Viculina nagradu za najbolju mušku glavnu ulogu dobio je Marjan Grbavac iz Dramske Udruge Proložac za ulogu u predstavi „Umakla se Joka Šimunova”. Nagradu za najbolju glavnu žensku ulogu dobile su Proložanka Ana Šerlija i Nada Lapić, koja je za predstavu „E ne’š za nj!” Dramske udruge „Most” dobila nagradu i za najbolji novi tekst. Triljani su za ovu predstavu dobili i priznanje za očuvanje kulturne baštine. Predstava „Borba za Cetinu” Sinjskog pučkog kazališta dobila je nagradu za najbolju scenografiju.
– Vrlo dobra smotra. Možda je rani početak predstava malo utjecao na veći odaziv publike, ali sve u svemu jako dobro. Odlična organizacija domaćina i predstave izvođača, jako smo zadovoljni. – istaknuo je Željko Viculin, naglasivši kako će sinjska predstava „Cinco i Marinko” kao pobjednik ove županijske smotre od 27. do 29. svibnja sudjelovati na državnom natjecanju amaterskih kazališta u Vodicama.
Priznanja i nagrade najboljima uručio je selektor smotre Joško Ševo.

Više u kategoriji: Kultura
Izvor i foto: ferata.hr