Apolitični

Sinjski aeroklub preletio svoj grad u čast 300. alke

Cetinski kraj ovoga ljeta slavi jubilarnu 300. obljetnicu pobjede svog naroda nad Turcima u čemu im je Čudotvorna Gospa Sinjska pomogla.

Slavlje je ove, kao i svake godine, započelo dolaskom ljeta, a sva događanja koja se kalendarski približavaju dvama centralnim događanjima, Sinjskoj alci i Danu Velike Gospe, potpuno su različita od dosadašnjih koja su se u istom periodu prethodnih godina održavala u sklopu repertoara ljetnih događanja u Sinju.

Tako je među manifestacijama ovoga ljeta, i to prošle nedjelje, osvanulo jedno događanje ni po čemu slično događanjima koji su mu prethodila, a koje se dogodilo prošle nedjelje u Sinju, 26. srpnja. Radi se o aero show-u koji je sinjski aeroklub organizirao u čast 300. Sinjske alke u cilju promocije zrakoplovstva.

Zabavno i potpuno novo događanje ujedno je bila pozivnica i nama za posjet, zato smo nedjelju zajedno s tri tisuće posjetitelja proveli u Sinju uživajući u zrakoplovnom spektaklu sinjskih zaljubljenika u visine.

Zrakoplovni spektakl je uz prelete zrakoplova nad Sinjom u formaciji ponudio raznovrstan program posjetiteljima u sklopu kojeg je predstavljen modelarski program, prikazani padobranski skokovi, te letačke mogućnosti motorne jedrilice, športsko-rekreativnih zrakoplova, old timera, a i dočarana je vuča zrakoplovnih jedrilica. Također su prikazani letovi jedrilica u paru te akrobatski letovi jedrilica i akrobatski letovi avionom, nakon čega je uslijedio nastup u zrakoplovnoj formaciji od šest zrakoplova Akrogrupe „Krila Oluje” koja ove godine slavi svoj deseti rođendan.

Donosimo vam djelić atmosfere sa sinjskog aero show-a niže u videu. Uživajte!

Atmosfera koju su sinjski zrakoplovci kreirali u ovom aero show-u dala daje nam za pravo pomisliti kako je ovo zrakoplovno događanje jedno u nizu sinjskih turističkih ponudbenih aduta koje svakako od ove godine treba postati dio sinjske tradicije, jer će zasigurno dogodine privući više od 3000 posjetitelja među kojima će uz domaće goste biti i mnogi stranci, stariji i mlađi, budući da je ovaj show prava atrakcija i za male i za velike.

Više u kategoriji: šport, turizam

Foto: Toni Brnović
Jelena Perko, mag. oec.