Apolitični

Sinjske mažoretkinje na Malom Splitu

Sinjske mažoretkinje i Marijana Galić na festivalu Mali Split 2016., na kojem su nastupile s pjesmom Dražena Žanka „Cetina i more” osvojile su dvije nagrade za najbolji scenski nastup i najbolji tekst.

Na Festivalu je nastupilo preko 400 izvođača iz cijele Hrvatske i inozemstva (Poljska, BIH i Slovačka) s 24 nove pjesme.
Mlade Sinjanke i njihova trenerica i koreografkinja Vesna Samardžić presretne su i ponosne što su se uspješno predstavile na Malom Splitu. Posebno su zahvalne Draženu Žanku koji ih je prepoznao kao nekoga vrijednog truda i dostojnog da otpjeva njegovu pjesmu „Cetina i more”.

Sinjske mažoretkinje sretne zbog nagrada

– Sinjskim mažoretkinjama je uistinu bila velika čast i ponos nastupiti na Festivalu i na taj, za nas nov način, predstavljati našu udrugu i grad Sinj. Nastup naših cura prošao je i više nego odlično. Publika ih je podržala ovacijama nekoliko puta tijekom izvedbe, što nas posebno veseli. Nagrada za najbolji scenski nastup nagrada je za ono što mi zapravo i radimo i u čemu smo najbolje, dok je nagrada za najbolji tekst priznanje gospodinu Žanku. Zahvaljujemo se i alkarićima iz Vučkovića koji su svojom pojavom uljepšali naš nastup, starijim mažoretkinjama koje su pripremile cure za nastup, a najveće hvala roditeljima mažoretkinja na podršci u radu i navijanju s tribina.- kazala je Vesna Samardžić, trenerica i koreografkinja.