Apolitični

Sinjske mažoretkinje u Cavtatu osvojile 12 medalja

Proteklog vikenda Sinjske mažoretkinje sudjelovale su na 20. Državnom prvenstvu u mažoret plesu u Cavtatu na kojem je sudjelovalo 800 mažoretkinja iz 20 timova, odnosno gradova i općina iz cijele Hrvatske. Sinjske mažoretkinje natjecale su se u četiri različite dobne skupine: minime, mlađi juniori, juniori i seniori u 14 različitih kategorija.
Ovog puta postale su bogatije za ukupno 12 medalja i to 5 zlatnih i 7 srebrenih, te tako postale najuspješniji tim u ukupnom poretku.
Zlatne medalje osvojile su u kategorijama Paradna grupa seniori, Paradna grupa mlađi juniori, Tradicionalni mažoret ples minime, Pomponima i Duetu s rekvizitima juniori Sara Bogdan i Paula Župić.
Srebrene medalje osvojile su u kategorijama Paradna grupa juniori, Exhibition juniori, Tradicionalni mažoret ples mlađi juniori, Traducionalni mažoret ples juniori, Traducionalni mažoret ples seniori, Solu s rekvizitima ml juniori Lucija Grgić i Solu s rekvizitima juniori Dora Runje.


Osvojene medalje sinjske mažoretkinje vode na europska prvenstva u mažoret plesu koje će se u listopadu održati u Londonu te na EP-u u Twirlingu u kategoriji pompona koje će se održati u Poreču sljedeće godine za Uskrs.
Ovo natjecanja bilo je posebno i po tome što je Hrvatski savez mažoretkinja proslavio 20 godina svoga uspješnog rada, pa je tom prigodom pripremljena i zajednička koreografija u kojoj su sudjelovale po četiri mažoretkinje iz svakog tima njih ukupno 80, a čast da pripremi i osmisli tu koreografiju pripala je trenerici Sinjskih mažoretkinja Vesni Jukić-Bračulj. Čestitamo!

Više u kategoriji: Šport
Izvor i foto: ferata.hr